Zo blijf je fit op vakantie

Zo blijf je fit op vakantie. Zit jij lekker in het buitenland met de feestdagen? Of blijf je gezellig thuis? Wat je ook doet: blijf in beweging!

Zo blijf je fit op vakantie

Zo blijf je fit op vakantie. Zit jij lekker in het buitenland met de feestdagen? Of blijf je gezellig thuis? Wat je ook doet: blijf in beweging!

Kies altijd voor lopen

Skip die taxi en bus, wandelen is veel gezonder. Bovendien zie je ook veel meer op vakantie als je je lopend verplaatst. Neem ook de trap in plaats van de lift en sla de roltrap over op het vliegveld.

Doe een wandeltocht

Altijd gezellig om met familie te doen, want je hebt dan eindelijk eens de tijd om bij te praten. En je verbrandt ook nog eens calorieën. Bonus!

Sightseeing tijdens het rennen

Ga op zoek naar een meer, park of strand en verken de omgeving terwijl je jezelf in het zweet werkt. Zo zie je meteen veel van je bestemming en je hoeft je work-out niet op te geven.

Verwen jezelf, maar alleen als het het waard is

Vakantie is natuurlijk de ideale tijd om lekker te eten, maar probeer je in te houden. Kies één must-try restaurant waar je van jezelf los mag gaan en hou je maaltijden voor de rest van de vakantie simpel.

Lukt dit allemaal niet?

Doe dan deze simpele work-out als je eens vijf minuten tijd hebt tussendoor:

  • 1 minuut: squat to left side kicks
  • 1 minuut: squat to right side kicks
  • 1 minuut: planken
  • 1 minuut: burpees
  • 1 minuut: hurksprong

Bron: health.com