Zin in een lekker gezond ontbijtje? Maar even uitgekeken op muesli en crackers? Foodblog Chickslovefood heeft het perfecte maaltje voor je. Recept: Spelt-yoghurtcake met blauwe bessen. Het bereiden duurt slechts een kwartiertje! Bewaar het in de vriezer en je hebt meteen een heerlijk tussendoortje om mee te nemen.
Wat heb je nodig?
- 150 gram kokosolie
- 7 eetlepels honing (of iets meer als je van zoet houdt)
- 2 eieren
- 140 gram Griekse yoghurt
- 1 theelepel vanille extract
- 100 gram speltmeel
- 125 gram speltbloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- 125 gram blauwe bessen (kunnen verse of ontdooide bessen uit de vriezer zijn)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Smelt de kokosolie en laat deze even afkoelen.
- Doe ondertussen de honing, eieren, yoghurt en het vanille extract in een grote kom. Voeg de kokosolie toe en meng door elkaar.
- Doe er nu de speltmeel, speltbloem, het bakpoeder en een snufje zout bij en meng nogmaals goed door elkaar.
- Spatel als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen.
- Doe het beslag in een silicone cakevorm. Heb je geen silicone vorm? Vet m dan eerst even in met wat kokosolie.
- Zet de cake voor 60 minuten in de oven (je cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt).
- Laat goed afkoelen op een rooster.
- Bewaar de speltcake maximaal 3 dagen in een afgesloten bak.