Recept: Spelt-yoghurtcake met blauwe bessen

Snel, gezond, heerlijk en makkelijk. Spelt-yoghurtcake met blauwe bessen van Chickslovefood. Nu op Happy in Shape.

Recept: Spelt-yoghurtcake met blauwe bessen

Zin in een lekker gezond ontbijtje? Maar even uitgekeken op muesli en crackers? Foodblog Chickslovefood heeft het perfecte maaltje voor je. Recept: Spelt-yoghurtcake met blauwe bessen. Het bereiden duurt slechts een kwartiertje! Bewaar het in de vriezer en je hebt meteen een heerlijk tussendoortje om mee te nemen.

Wat heb je nodig? 

  • 150 gram kokosolie
  • 7 eetlepels honing (of iets meer als je van zoet houdt)
  • 2 eieren
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram speltmeel
  • 125 gram speltbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram blauwe bessen (kunnen verse of ontdooide bessen uit de vriezer zijn)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Smelt de kokosolie en laat deze even afkoelen.
  • Doe ondertussen de honing, eieren, yoghurt en het vanille extract in een grote kom. Voeg de kokosolie toe en meng door elkaar.
  • Doe er nu de speltmeel, speltbloem, het bakpoeder en een snufje zout bij en meng nogmaals goed door elkaar.
  • Spatel als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen.
  • Doe het beslag in een silicone cakevorm. Heb je geen silicone vorm? Vet ‘m dan eerst even in met wat kokosolie.
  • Zet de cake voor 60 minuten in de oven (je cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt).
  • Laat goed afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de speltcake maximaal 3 dagen in een afgesloten bak.

Eet smakelijk!