Snel en effectief calorieën verbranden

Voel je je na een heerlijk gezellige Sinterklaasavond toch niet helemaal comfortabel? Doe een korte thuis work-out. Snel en effectief calorieën verbra

Snel en effectief calorieën verbranden

Voel je je na een heerlijk gezellige Sinterklaasavond  (lees: pepernoten, taaitaai, wijntjes, chocoladeletters, gourmetten) toch niet helemaal comfortabel? Probeer een korte thuis work-out. Met deze oefeningen kun je snel en effectief calorieën verbranden.

  1. Drop it low. Als je twintig squats doet verbrand je zo’n 15 kcal. Je krijgt er een booty á la J-Lo van en de benen van Beyoncé. Need we say more? Zet je voeten op schouderbreedte en duw je billen naar beneden, alsof je gaat zitten. Zorg ervoor dat je knieeën niet voorbij je tenen komen, want dat is slecht voor je rug. Herhaal de oefening zo vaak mogelijk.
  2. Burpees. De meeste gehaatte en tegelijkertijd meest geliefde oefeningen van fitnessfanaten. Hij is namelijk goed voor je hele lichaam, maar ook ontzettend zwaar. Je vebrand met 10 burpees ongeveer 20 kcal. Hoe? Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte afstand, duw je billen naar achteren; alsof je gaat squatten en zak door naar de grond. Zet je handen voor je tenen en spring uit naar een push up positie. Druk jezelf op en spring terug in kikkersprong en weer omhoog. Herhaal dit zo vaak mogelijk achter elkaar.
  3. Push ups. Voor de armen van Jennifer Aniston: doe de push-ups. Goed voor je armen, schouders, borst en bovenste rugspieren. Ga in een plank positie staan, zet je handen onder je schouders en druk jezelf omhoog en weer naar beneden. Zorg dat je lichaam de grond niet raakt. Is het te zwaar? Zet je knieën tijdens het opdrukken dan op de grond. Per 20 push ups verbrand je ongeveer 10 kcal.
  4. Plank drag. Voor een sixpack als Cameron Diaz, doe de plank drag. Pak twee keukenhanddoekjes en ga daar op staan. Neem dezelfde houding aan als bij push ups, maar leun nu op de onderkant van je arm. Je staat nu dus op je tenen (op de handdoekjes) en de onderkant van je armen. ‘Schuif’ jezelf nu als het ware door de kamer heen. Ga er van uit dat één rondje (ongeveer een halve minuut) goed is voor de verbranding van 15 kcal.
  5. Jumping jacks. Dit is een goede oefening om mee te beginnen, omdat het vooral cardio is en je er dus lekker warm van wordt. Ga gewoon staan en spring met je benen naar de zijkant. Je armen bewegen op dat moment mee. En spring weer naar binnen. Houd je dit een minuut achter elkaar vol heb je ongeveer 25 kcal verbrand. Easy Peasy.