Kerststress slecht voor gezondheid

Kerststress slecht voor gezondheid. Wij vrouwen doen er alles aan om de perfecte kerst te hebben. En dat kan voor veel stress zorgen. Opletten dames!

Kerststress slecht voor gezondheid

Kerststress slecht voor gezondheid. Wij vrouwen doen er alles aan om de perfecte kerst te hebben. Of liever gezegd: om ervoor te zorgen dat vooral anderen het naar hun zin hebben. En dat zorgt voor stress. Veel stress.

Fatale gevolgen

Koken, cadeaus kopen, familie bijeenkomsten regelen... Kerst zorgt vaak voor stress bij vrouwen en volgens Dr. Karla Kurrelmeyer kan dat ons hart beschadigen.

Wanneer vrouwen veel stress hebben in een korte periode en daarnaast een traumatische ervaring hebben gehad zoals een overlijden in de familie of een auto-ongeluk, kan dat fatale gevolgen hebben.

Hoge bloeddruk

Stresshormonen kunnen de linker hartkamer verzwakken wat leidt tot hartziekten. Dit komt het meeste voor bij vrouwen tussen de vijftig en zeventig jaar. Doordat vrouwen tijdens de kerstperiode een hogere bloeddruk hebben, hebben ze een verhoogde kans op pijn op de borst en zelfs op een beroerte.

Relax, take it easy

Kurrelmeyer raadt daarom aan om genoeg tijd voor jezelf te nemen tijdens de feestdagen en dingen te doen die stress verlagen.

Ga wandelen, rennen, doe aan yoga of meditatie. De feestdagen moeten fijne dagen zijn die je besteedt met je familie en vrienden. Niet met dokters in het ziekenhuis.

Bron: health.com