Wat houden we toch van lekker eten. Hoe leuk is het dan als het ook nog eens gezond is. Na een lange werkdag heb je vaak geen zin meer om uitgebreid te koken. Wij hebben een perfect recept gevonden: Italiaanse quinoa.
Bereidingstijd: 30 minuten Wat heb je nodig? (voor ca. 4 personen)
- 300 gram quinoa
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 bakje verse rode pesto
- 2 handjes Parmezaanse kaas
- 1 blokje groentebouillon
- olijfolie
En zo maak je het:
- Kook de quinoa volgens de verpakking in water. Voer hier een bouillonblokje aan toe.
- Laat de quinoa vervolgens goed uitlekken in een vergiet.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en voeg de ui en knoflook toe.
- Voeg na ongeveer 2 minuten de aubergine en courgette toe.
- Even op hoog vuur om en om roeren, en daarna laten pruttelen (vuur laag!) voor een kwartiertje. Vergeet niet af en toe te roeren.
- Als de groenten er zacht en glanzend uit zien, is het tijd om de quinoa erbij te voegen.
- Voeg ook de verse rode pesto en 1 handje Parmezaanse kaas toe en roer goed door.
- Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!