7 redenen waarom je menstruatie te laat is

7 redenen waarom je menstruatie te laat is. Het is zenuwslopend als je ongesteldheid te laat is. Geen paniek: het duidt niet altijd op een zwangerscha

7 redenen waarom je menstruatie te laat is

7 redenen waarom je menstruatie te laat is. Het is erg zenuwslopend als je ongesteldheid op zich laat wachten. Maar geen paniek: behalve een zwangerschap, kunnen er nog meer redenen zijn waarom je later ongesteld bent dan normaal.

1. Je bent afgevallen of aangekomen. Als je tien procent van je normale gewicht bent afgevallen of aangekomen kan dat effect hebben op je menstruatiecyclus.

2. Je sport erg veel. Daardoor kunnen je hormonen in de war raken.

3. Je hebt stress. Wees niet verbaasd als je in een erg drukke periode zit op het werk of je persoonlijke problemen hebt en je menstruatie uitblijft.

4. Je slikt medicijnen. Sommige medicijnen hebben effect op je cyclus. Het kan trouwens ook aan je anticonceptie liggen.

5. Je hebt schildklier problemen. Dit kan uiteraard alleen door een dokter vastgesteld worden.

6. Je zit in het voorstadium van de menopauze.

7. Je lichaam is nog steeds aan het veranderen. As je nog een tiener bent, is het best normaal dat je menstruatie af en toe op zich laat wachten.

Als je menstruatie uitblijft, is het natuurlijk altijd verstandig om een dokter te raadplegen. Al is het maar om er zeker van te zijn of je wel of niet zwanger bent.

Bron: health.com