Friemelen houdt je fit

Friemelen houdt je fit. Als die collega nog eens zeurt over jouw getik op het bureau kun je haar beter het advies geven hetzelfde te doen.

Friemelen houdt je fit

Friemelen houdt je fit. Ken je ze? Mensen die nooit stil kunnen zitten? Steeds met hun vingers of tenen tikken? Wel, hopelijk ben je zelf zo iemand. Het verbrandt namelijk calorieën en vermindert de kans op hartziekten en diabetes. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in de American Journal of Preventive Medicine.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de hand van gegevens uit de University of Leeds' UK Women's Cohort Study. Een van de grootste studies over dieet en gezondheid bij vrouwen in de UK waarbij gekeken werd naar 13.000 vrouwen tussen de 37 en 78 jaar.

Schaam je dus niet als je maar niet stil kunt zitten, omarm deze gewoonte juist. Als je een zittend beroep hebt, kun je beter genoeg pauze nemen. Stretch jezelf lekker uit of maak een wandelingetje naar de koffieautomaat (moet ook gebeuren). En als die collega nog eens zeurt over jouw getik op het bureau, kun je haar beter het advies geven hetzelfde te doen. Just saying. 

Bron: bodyandsoul.com.au