Zo voorkom je dat je aankomt op je werk

Met deze tips voorkom je dat je aankomt op je werk.

Zo voorkom je dat je aankomt op je werk

Er zijn veel redenen waarom je werk(plek) je dieet kan saboteren. Je zit de hele dag aan een bureau en de verleiding is groot om toch een stukje verjaardagstaart te nemen of even snel een snack te halen. Deze vier tips helpen je een handje.Salade voor lunch

Weersta de verleiding om buiten kantoor te lunchen. Breng in plaats daarvan een enorme salade mee naar werk die je zelf samenstelt. Kies voor veel groene en verse groenten en vetarme proteïne zoals kikkererwten, hüttekase, tofu of gegrilde kip. Ga voor een caloriearme dressing zoals balsamico vinaigrette. Of kies voor een speltbroodje of cracker met een gezond beleg.

Sporten in de middag

Gebruik je middagpauze om een beetje beweging te krijgen. Neem een wandeling, ga hardlopen of een stukje fietsen of doe mee met een yogasessie bij een nabijgelegen sportschool. Een sportieve pauze geeft je geest een boost, verlicht stress en voorkomt dat je ongezond gaat snacken.

Frisse adem voorkomt snacken

Neem de tijd om je tanden te poetsen na een maaltijd. Een frisse adem herinnert je eraan dat je al gegeten hebt en verhindert dat je graait naar ongezonde tussendoortjes.

Drink water

Vermijd frisdranken, smoothies en sapjes. Blijf gedurende je werkdag water drinken. Zet een kan of grote fles op je tafel en vul een bekertje (dat drinkt makkelijker en sneller). Water heeft geen calorieën en het geeft je maag een vol gevoel.

Bron: Women’s Health

Beeld: Sanoma