Appeltaart-ontbijtje

Een appeltaart als ontbijt, wie wil dat nu niet? Wij hebben het gezonde alternatief en dat is een heerlijk ontbijtje mét havermout. Gezond en vullend!

Een appeltaartje als ontbijt, wie wil dat nu niet? Helaas is dit niet heel erg gezond en dus zochten we naar een healthy alternatief. Dat is dit heerlijke ontbijtje mét havermout geworden met de smaak van een appeltaartje. Gezond, vullend en niet geheel onbelangrijk; superlekker!

Wat heb je nodig?
– Havermout
– Amandelmelk
– Appel
– Rozijnen
– Kaneel

Zo maak je ‘m:
Laat de havermout (je kunt zelf de hoeveelheden bepalen) een nachtje wellen in een laagje water. Schep het de volgende dag over in een bakje en voeg daar 4 eetlepels amandelmelk aan toe. Het aantal eetlepels hangt af van de hoeveelheid havermout, maar zorg ervoor dat het een papje wordt en niet melk met havermout. Vervolgens snijd je een halve appel in kleine blokjes en voeg je die samen met een handje rozijnen en kaneel toe aan het bakje havermout. Even opwarmen en je hebt een heerlijk ontbijtje! Natuurlijk kun je zelf ook nog extra ingrediënten toevoegen zoals rauwe cacao nibs, geraspte kokos of nootjes.

 

 

Laatste nieuws