Tip: drink water met citroen voor een slanke lijn

Vervang je koffie voor een glas warm water met citroen. Goed voor je lichaam, want het kan helpen om gewicht te verliezen en verbetert de spijsverteri

Overweeg om je standaard kopje koffie in de ochtend te vervangen voor een glas warm water met citroen. Goed voor je lichaam, want het kan helpen om gewicht te verliezen en verbetert de spijsvertering.

Het maken van dit drankje is simpel. Knijp een halve citroen uit boven een kopje heet water. Als je geen citroenen in huis hebt, mag het ook met een eetlepel citroensap. Om meer smaak toe te voegen en tegelijkertijd de stofwisseling te stimuleren, kun je ook een snufje kaneel en wat gember toevoegen. Dit zijn de vier gezondheidsvoordelen van water met citroen:

Verbetert de spijsvertering
Het eerste voordeel van het drinken van water met citroen is dat het je spijsvertering stimuleert. Dit verbetert vervolgens het vermogen van het lichaam om voedingstoffen goed op te nemen. Slechte opname van voedingsstoffen kan ertoe leiden dat je een hongergevoel krijgt, zelfs wanneer je niet echt honger hebt.

Reinigt je lichaam
Citroenwater reinigt eveneens je smaakpapillen. Eenmaal in je lichaam helpt het je ook om voorzichtig de nieren en lever te ontdoen van afvalstoffen en toxines. Het reinigt eveneens je lymfesysteem, een systeem dat gifstoffen elimineert.

Hydrateert
Genoeg water drinken is belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam gehydrateerd blijft. Als je je lichaam niet genoeg hydrateert, slaat het meer vet op. Dit komt doordat je nieren niet genoeg hulp krijgen van je lever om vet te verbranden. Daarnaast is water ook een natuurlijke eetlustremmer. Als je niet genoeg water drinkt, krijg je juist sneller gevoelens van honger. Citroenen helpen eveneens om cellulitis te verminderen.

Vitamine C
Citroensap heeft een hoog gehalte aan vitamine C, gemiddeld 30,7 mg. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 75 mg voor vrouwen en 90 mg voor mannen. Mensen die meer vitamine C consumeren, hebben over het algemeen een efficiëntere spijsvertering dan mensen die dat niet doen. Citroen verhoogt ook de zuurgraad van de spijsvertering die je helpt om calcium beter te absorberen. De opname van calcium helpt je gewicht te verliezen omdat calcium wordt opgeslagen in vetcellen. Hoe meer calcium in de vetcellen, hoe makkelijker het is om te verbranden. Vitamine C verhoogt eveneens het immuunsysteem die je helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziektes, een beroerte, staar en jicht. Daarnaast heb je door deze antioxidant vitamine ook een lager risico op kanker als je het fruit vers eet.

Beeld: Sanoma

 

Laatste nieuws

burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill
keelpijn

Keelpijn? Dit is beter voor je keel dan citroen en honing

Grote kans dat jij dit in je keukenkastje hebt staan.