Detoxen met superfoods

Steeds meer mensen slaan aan het ‘detoxen’. Waarom detoxen? Wanneer je ongezonde dingen eet en drinkt, kunnen gifstoffen in je lichaam komen die het

Steeds meer mensen slaan aan het ‘detoxen’. Het is een manier om je lichaam te reinigen op een natuurlijk manier, namelijk door alleen nog maar gezond te eten en te drinken. Superfoods kunnen daarbij een aardig handje helpen.

Waarom detoxen?
Wanneer je ongezonde dingen eet en drinkt, kunnen gifstoffen in je lichaam komen die het kunnen verzwakken en tot overgewicht kunnen leiden. Vanwege een teveel aan gifstoffen kunnen organen als je nieren, darmen, ademhalingsstelsel en huid niet optimaal functioneren.

Wát zijn nu precies die gifstoffen?
Onder andere transvetten, fructose, bloem, alcohol, aspartaam, fluoride, aceton, aluminium en andere zware metalen behoren tot de schadelijke stoffen.

Tijdens het detoxen nuttig je alleen voedingsmiddelen die een zeer gezonde voedingswaarde bevatten om je lichaam te reinigen. Superfoods dus. De meeste detoxers drinken alleen sap. Als dat te moeilijk vol te houden is, kan je ervoor kiezen om naast je sapjes ook vast voedsel te eten.

 De volgende superfoods hebben ontgiftende ‘krachten’:

Avocado: deze groene vrucht verlaagt het cholesterol, verwijd de bloedvaten en reinigt de lever.

Bieten: deze krachtpatsers vechten tegen infecties, zuiveren het bloed, reinigen de lever en boosten de opname van zuurstof in de lichaamscellen.

Bosbessen: de natuurlijke aspirine verlaagt de weefsel-schadelijke effecten van chronische ontsteking terwijl het pijn verlicht.

Kool: bevat antioxidanten die de lever helpen om overmatige hormonen af te breken, het maakt het spijsverteringskanaal ‘schoon’ en verzacht de maag.

Cranberry/veenbes: de rode bes bevat krachtige antibacteriële eigenschappen die het lichaam reinigt van schadelijke bacteriën en virussen van de urinewegen.

– Vlaszaad en vlasolie: heeft essentiële vetzuren, waaronder omega-3, die bijdragen aan een vitaal immuunsysteem en gezonde hersenen.

– Knoflook: vecht tegen schadelijke bacteriën, parasieten in de darmen, en virussen in het lichaam die voornamelijk huizen in het bloed en het darmstelsel.

Boerenkool: antioxidanten zuiveren het lichaam van schadelijke stoffen en de hoge hoeveelheid vezels dragen bij aan het ‘schoonwassen’ van de darmen.

Citroen: bevat een hoge dosis vitamine C die bijdraagt aan het ontgiften van de lever en bevat antioxidanten die celbeschadiging en vervuiling van het lichaam tegengaan.
Drink het ‘s ochtends voor een snelle vetverbranding.

Zeewier: de meest onderschatte groente van de Westerse wereld verbind zich aan radioactief afval (krijg je binnen door medische testen of voedsel dat is aanraking is gekomen met gesmet water of aarde) in het lichaam zodat het verwijderd kan worden.

Bron: Care2.com/GezondNU.nl

Laatste nieuws