Dit zijn de meest aantrekkelijke banen op dating apps

Toch een carrière-switch?

Lees ook

Dating apps hebben ervoor gezorgd dat we allemaal een stuk kritischer zijn geworden, want het aanbod mogelijke partners is immers ook veel groter. Je doet er alles aan om de perfecte partner te vinden. En blijkbaar speelt de baan van de ander ook een grote rol. 

Baan

Tinder, Inner Circle en Happn… Het zijn allemaal apps waar we hopen ‘het dekseltje op ons potje’ te vinden. Je oordeelt over iemand binnen enkele seconden op basis van een foto en een biografie. Maar wanneer deze ‘voorbijganger’ een leuke baan heeft, kan dat ervoor zorgen dat je niet naar links, maar naar rechts gaat swipen

Onderzoek

Uit onderzoek van Badoo is gebleken dat we ons aangetrokken kunnen voelen tot bepaalde beroepen. De deelnemers van het onderzoek waren tussen de 18 en 30 jaar oud. En wat blijkt: de voorkeur gaat uit naar meer praktische beroepen. Bekijk hieronder de top vijf:

Mannen

5. Kunstenaar

4. Marketeer

3. Ondernemer

2. Ingenieur

1. Chefkok

Vrouwen

5. Lerares

4. Ondernemer

3. Advocaat

2. Verpleegkundige

1. Kapster

Andere apps

Wacht nog even met het omscholen, want uit onderzoek van dating app Tinder blijkt namelijk dat het meest aantrekkelijke beroep voor mannen piloot is en voor vrouwen fysiotherapeut. 

Om het nog verwarrender te maken, blijkt uit onderzoek van Match.com dat mannelijke artsen het aantrekkelijkst zijn. Voor vrouwen is het werken als freelancer het innemendst. 

Maar laten we eerlijk zijn: wanneer je na goed zoeken het juiste dekseltje hebt gevonden, maakt je beroep weinig uit. 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook