Dit is de populairste dag om gedumpt te worden

Ouch...
Breakup

Onderzoekers stellen dat Valentijnsdag, of liever gezegd een week ervóór, de kans het grootst is om gedumpt te worden. Pijnlijk!

Break-up

Het is geen toeval dat 7 februari de dag is waarop de meeste break-ups plaatsvinden. Dit komt doordat koppels de druk voelen van Valentijnsdag. Je zou namelijk worden ‘gedwongen’ om na te denken over je relatie. Om de zaken wat meer in beeld te krijgen, is hier onderzoek naar gedaan. Meer dan 30 procent van de 1500 leden die meededen aan het onderzoek, gaven aan dat ze slechts een week voor de ‘feestdag’ het uitmaakte met hun partner. 

De reden?

Dit heeft alles te maken met schuldgevoel. Omdat de ‘romantische’ dag nadert, beseften veel participanten (80 procent) dat ze niet meer van hun partner hielden en deze dag dus niet met hun door wilden doorbrengen. Daarnaast gaf 57 procent aan ‘angst voor een aanzoek’ als een belangrijke reden te hebben.

Uiteindelijk is de het dus een combinatie van angst, medelijden en schuldgevoelens die break-ups rondom deze periode veroorzaken. Wij vragen ons af of deze commerciële dag echt de aanstichter is. Maar goed, onderzoek toont blijkbaar anders aan...

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed1e515359b6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });