5x sustainable sneakers die je wilt hebben

Deze wil je hebben!
sneakers

Steeds meer merken proberen zou duurzaam te produceren. Deze vijf sneakermerken zijn super stylish en ook nog eens verantwoord. Happy in Shape zet haar vijf favorieten op een rij. 

1. Wado: de sneakers uit de jaren 80. 

De duurzame sneakers van Wado gingen afgelopen zomer al helemaal viraal. Het ontwerp van de sneakers is tijdloos en kan worden gedragen door zowel mannen als vrouwen. De designers hanteren drie belangrijke principes: de schoenen zijn duurzaam, hebben een fijn design en zijn niet te duur. De materialen waarvan de schoenen gemaakt zijn, zijn onder andere kurk, rubber en bioleer. 

2. Veja: Franse sneakers met een goed verhaal

Sneakermerk Veja is sinds 2005 bezig met het veranderen van de sneakermarkt. De schoenen worden gemaakt met respect voor mens en natuur. Veja kiest ervoor om geen geld te besteden aan marketing, om zo meer geld te kunnen besteden aan de producenten en aan het maken van mooie producten met eerlijke materialen.

3. Po-Zu: de schoen die alles goed doet.

Po-Zu is een schoenenmerk dat alles goed doet. De schoenen zijn gemaakt van gebruikte materialen en hernieuwbare bronnen. Voor de productie worden pesticiden, bleekmiddelen en giftige kleurstoffen niet gebruikt. Ook hebben ze in samenwerking met Timberland schoenen ontworpen die volledig recyclebaar zijn. Go Po-Zu!

4. Adidas x Parley: voor de oceanen

Adidas sloeg de handen ineen met Parley om een 3D-geprinte schoen te maken van gerecycled plastic dat in onze oceanen dreef. Naast het feit dat de schoenen goed zijn voor de natuur, zijn ze ook nog eens super stylish. Het is alleen nog even afwachten of ze daadwerkelijk op de markt komen, want het is nog een conceptversie. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

5. Nike: afval besparen met een ingenieus systeem

Een van de bekendste schoenenmerken ter wereld gebruikt het meeste recyclede polyester in de industrie. Het merk kondigde onlangs aan dat 75% van alle Nike-producten gerecycled materiaal bevatten. Met de Flyknit-schoenen, de lichtgewicht schoen van Nike, is er al 1,5 miljoen kilo afval bespaard.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e5779293f5b0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });