PostNL heeft een nieuwe, milieuvriendelijke manier van pakketjes bezorgen

Voortaan toch maar even thuis blijven voor je pakketje...
pakketje

Voor degene die vaak niet thuis zijn wanneer hun pakketje van PostNL bezorgd wordt, is er nu slecht nieuws. Het postbedrijf stopt namelijk met de tweede bezorgpoging...

Bezorgpoging

Als je een pakketje online laat bezorgen, is het vanaf nu handig dat je ervoor zorgt dat je thuis bent. PostNL heeft besloten om niet meer voor een tweede keer langs te komen om het pakketje thuis af te leveren.

Waarom? Er is gebleken dat wanneer mensen de eerste keer niet thuis zijn, dit de tweede keer ook vaak het geval is. Met andere woorden: de bezorger rijdt dan zeer waarschijnlijk twee keer voor niets.

En nu?

Je pakket kan opgehaald worden bij een afhaalpunt in de buurt. Dit kan de volgende dag. Momenteel worden 95 procent van alle bestellingen bij de eerste poging thuis afgeleverd. Dat is erg hoog omdat er tegenwoordig fijne bezorgopties zijn. Zo kun je zelf aangeven hoe laat je precies thuis bent door een tijdslot te selecteren. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om je pakket direct te laten bezorgen bij een ophaalpunt. Handig, mocht je bijvoorbeeld van te voren al weten niet thuis te zijn.

Milieuvriendelijk

Een groot voordeel aan deze nieuwe maatregel: het milieu. Er hoeft minder met de busjes gereden te worden en dat scheelt erg veel CO2-uitstoot, aldus PostNL. Wel blijven de bezorgers nog steeds aanbellen bij de buren om te vragen of zij jouw pakket in ontvangst willen nemen.

Nu maar hopen dat die thuis zijn...

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5edbab1dc42d2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });