Bij een feestje hoort taart! Daarom vieren we World Vegan Day met deze vegan chocolademoussetaart. Bekijk hieronder het recept en geniet van een heerlijk stuk 100 procent plantaardige taart uit 'eigen bakkerij'.
Willem-Pie Bakery
Dit heerlijke recept komt van vegan bakkerij Willem-Pie. Deze taart gevuld met zachte chocolademousse en genache in een knapperige bodem.
Ingrediënten
Bodem
75gr kokosmeel
75gr noten- of kokosmeel
30gr boekweitmeel
120gr koude plantaardige margarine
1/8 tl zout
¼ tl speculaaskruiden
50gr kokosbloemsuiker
1/2el lijnzaadmeel vermengd met 2el water
1e laag vulling
400gr zijden tofu
100gr kokosmelk
250gr extra pure chocolade
20gr cacao
100gr ontpitte dadels
1tl vanillepoeder
Snufje zout
3el dadelstroop
Ganache
100gr extra pure chocolade
50gr kokosmelk
Snufje zout
Decoratie
Fruit naar keuze
How to prepare
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 2. Smelt de plantaardige margarine in een pannetje of magnetron (of zet even in de oven als deze aan het voorverwarmen is). 3. Meng alle ingrediënten voor de bodem.4. Bekleed de bodem van een springvorm van 18cm met bakpapier en vet de randen in. 5. Verdeel het bodembeslag nu over de vorm en zet even in de ijskast om uit te harden. 6. Leg na 10 minuten een tweede vel bakpapier over de bodem en stort er gedroogde bonen of rijst in, waarmee je het taartje blind kunt bakken. 7. Bak het taartje 18 minuten blind, haal het bakpapier en de bonen eraf en bak nog 7 minuten knapperig. 8. Haal uit de oven en zet in de ijskast om af te koelen. 9. Smelt de chocolade au bain-marie. 10. Mix de rest van de ingrediënten van de mousse in de keukenmachine. Giet op het laatst de gesmolten chocolade erdoorheen. 11. Stort de mousse op de bodem en zet terug in de ijskast. 12. Hak voor de ganache de resterende chocolade in kleine stukjes. 13. Verwarm de kokosmelk in een pannetje en roer hier de chocolade en het zout doorheen tot je een genache hebt. 14. Verdeel de ganache over de taart en versier met fruit naar keuze.
- Willem-Pie Bakery