Adidas deelt foto van model met okselhaar en het internet wordt gek

Yes girl!

Op het Instagram-account van Adidas prijkt een foto van model, professioneel paaldanser en choreograaf Leila Davis waarop ze trots pronkt met haar okselhaar. En dat is het internet natuurlijk niet ontgaan.

Lichaamshaar

Het kiekje hoort bij een serie foto's waarin de nieuwe Adidas athletic wear collectie in samenwerking met Stella McCartney wordt laten zien. Dat de campagne in de smaak valt, blijkt wel uit de ruim 70.000 likes en meer dan duizenden comments.

Volgers prijzen het merk voor hun body positivity mindset. Dat ze vrouwen aanmoedigen om zelf te beslissen wat ze met hun lichaamshaar doen. 'Lichaamshaar is normaal, het is gewoon haar!', 'Dankje Adidas, voor het supporten van vrouwen om zelf keuzes te maken als het op hun lichaam aankomt' en 'Mannen mogen lichaamshaar hebben, dus waarom is het nog niet volledig geaccepteerd bij vrouwen? Een prachtige post', zijn slechts een greep uit de vele comments.

Aangevallen

Helaas kwamen er ook negatieve reacties bij kijken. Dat liet Leila Davis echter niet onopgemerkt voorbijgaan. 'Dus een merk heeft leuke foto's van me geplaatst, maar omdat ik haar onder mijn oksels heb, voelen mensen zich meteen aangevallen. Jullie weten dat het daar gewoon natuurlijk groeit, toch?' schreef ze op Twitter. En zo is het. You go girl!

De afgelopen jaren hebben steeds meer vrouwen, waaronder celebs, hun okselhaar in foto's en op social media laten zien. Lourdes, de dochter van Madonna, verscheen met okselhaar op de 62e verjaardag van haar moeder. Ook Ashley Graham deelde na haar bevalling een foto van zichzelf waarop haar onder haar armen te zien was.

Bron: Health | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws