Waarom slapen met nat haar erger is dan je denkt

Met nat haar naar bed of beter van niet?

slapen met nat haar

Als jij ook ’s avonds je haar wast, ken je vast de struggle waarbij je geen zin meer hebt om je haar te föhnen. Dan maar met nat haar naar bed of beter van niet?

Wassen

Het is eigenlijk onbepaald hoe vaak je je haar moet wassen. Hoe minder je je haar wast, hoe minder je het ook hoeft te wassen. Hoe minder je het wast, hoe meer je haar daaraan gaat wennen, en daarom duurt het steeds langer voor het weer vet en vies wordt. Maar het blijkt dus heel slecht te zijn om met nat haar te slapen. Er zijn eigenlijk twee opties: óf je haar föhnen, óf je haar minder vaak wassen.

Gevoelig

Slapen met nat haar, dat kun je dus beter niet doen, als je om de gezondheid van je haar geeft tenminste. Als het nat is, is je haar namelijk in een gevoelige staat. Daarom zou je er juist voorzichtiger mee om moeten gaan nadat je het gewassen hebt – je borstel er met grof geweld doorheen trekken is dus uit den boze. Ook liggen draaien op je kussen is niet goed voor je lokken wanneer ze nat zijn.

Heb je echt geen kracht meer om je haar te föhnen? Zorg er dan op z’n minst voor dat het 'handdoekdroog' is voordat je in bed gaat liggen. Én laat je haar los hangen. Doe je er een elastiekje in en ga je slapen met een knot in, dan kan dat voor nog meer beschadigingen zorgen, en dat wil je natuurlijk niet.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Celebrities
  • Marie Claire
  • iStock