Bewezen: dit is het duurste jaar van je leven

Heb jij 'em al achter de rug?

Voor de meesten is het best een dingetje om dertig te worden. Want: afscheid nemen van je 'jeugdige' jaren. En opeens komen er ook steeds meer uitgaves bij.

Leeftijd

Volgens een onderzoek van het Britse kredietbedrijf ClearScore, blijkt dat de leeftijd van 31 jaar het duurste levensjaar is. Maar waarom? Het zou volgens het onderzoek komen door de belangrijke mijlpalen van het leven.

Je weet wel, trouwen, een huis kopen en een gezin stichten. En deze grote levensgebeurtenissen, vinden volgens het onderzoek meestal plaats rond de leeftijd van 31 jaar.

Sparen

'Grote mijlpalen in het leven, gebeuren vaak vlak achter elkaar. We waren dan ook niet verbaasd toen we ontdekten hoe groot de uitgaves waren', zegt Justin Basini, hoofd van ClearScore.

Hoe groot die uitgaven in je duurste levensjaar zijn? Dat hangt natuurlijk af van hoe je levensgebeurtenissen verlopen. Maar volgens het onderzoek blijkt dat 31-jarigen maar liefst 49.000 euro op hun spaarrekening moeten hebben om al deze mijlpalen te kunnen dekken.

Millennials 

Het leven kan moeilijk én duur zijn voor millennials. Zo geeft het onderzoek aan dat 33% van de 25 tot 34-jarigen nog steeds afhankelijk is van hun ouders. Terwijl 60% van de ondervraagden aangeeft dat zij al genoeg geld gespaard hebben.

Beeld: iStock

Laatste nieuws