Nooo: je kunt allergisch zijn voor wijn en déze tekenen wijzen daarop

Kun jij je glaasje vino in het vervolg beter laten staan?

Lees ook

Een avondje borrelen met de meiden of een glaasje rood bij het avondeten. Wij houden van een wijntje op zijn tijd. Maarre, wist je dat je allergisch kunt zijn voor wijn? Wij zochten het uit.

Wijnallergie

Sommige mensen kunnen beter geen glaasje vino drinken omdat ze daar een beetje te tipsy van worden, maar er zijn ook mensen die allergisch zijn voor wijn. Extra bummer voor vrouwen: zij hebben twee keer zoveel kans om allergisch te zijn voor wijn dan mannen.

Vaak hebben mensen die last hebben van zo'n wijnallergie dat echter helemaal niet door, zo beweert Bustle. Gelukkig zijn de gevolgen van de allergie (as far as we know) niet alarmerend. Heb jij last van de volgende symptomen? Dan kun je in het vervolg misschien beter een glaasje minder nuttigen.

Je hebt moeite met ademhalen of je piept

Heb je een wijntje gedronken en heb je daarna wat meer moeite met ademhalen? Dan kan dit veroorzaakt worden door het sulfiet in wijn. Met name mensen die astma hebben zijn hier erg gevoelig voor.

Je hebt hoofdpijn

Wie te diep in het glaasje heeft gekeken, ervaart de volgende dag vaak sowieso hoofdpijn, maar één wijntje zou dit niet moeten veroorzaken. Wijn bevat over het algemeen histamine en histamine kan een allergische reactie veroorzaken, wat kan leiden tot hoofdpijn. Denk je dat je lichaam niet tegen histamine kan? Dan hoef je wijn gelukkig nog niet meteen af te zweren, er bestaan namelijk ook wijnen met een laag histaminegehalte. Score!

Uitslag, irritatie of een rode huid

Het sulfiet en histamine in wijn die we eerder noemden, kunnen er ook voor zorgen dat je uitslag krijgt of dat je huid rood wordt. Ook zou je hier last van kunnen krijgen wanneer je wijn drinkt in combinatie met bepaalde medicatie. Heb je last van een uitslag of wordt je huid rood? Dan hoeft het niet meteen te gaan om een wijnallergie, aangezien dit een erg algemene allergische reactie is.

Testen

Erachter komen of je écht allergisch bent voor wijn is best lastig, omdat er zoveel chemische bestanddelen in wijn zitten. Als je last hebt van de bovenstaande symptomen kun je proberen van drankje te wisselen. Drink je normaal altijd wijn en ga je nu over op een andere drank en heb je nergens last van? Dan is het verstandig om de glaasjes vino misschien toch maar te vermijden.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Bustle | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook