Zó zorg je ervoor dat je nagellak minder snel afbladdert

Spoiler: azijn speelt een grote rol in dit proces.

nagellak

Het is een grote bron van frustratie: je steekt veel tijd en moeite in het mooi lakken van je nagels, houdt je netjes aan de base coat, dubbele laag lak en top coat, maar tóch bladdert het er na een paar uur alweer vanaf. Aaargh! Gelukkig is er een simpele hack om dit vanaf nu te voorkomen.

Azijn

Allereerst is het belangrijk om je nagels goed schoon te maken voordat je begint met lakken. Azijn is voor veel dingen te gebruiken en ook hierbij speelt dat middel weer een rol. Pak een wattenstaafje en doordrenk deze in azijn. Maak daarmee je nagels schoon en je zal zien dat de nagellak veel beter hecht.

Basislaag

Daarna is het van belang om een goede basislaag te gebruiken, ook wel een basecoat genoemd. Dit is belangrijk als je wil dat je nagellak goed blijft zitten. Daarbij voorkomt het dat je nagels geel worden door het vele lakken en dat er nare plekjes ontstaan.

Dunne laagjes

Vervolgens is het belangrijk dat je dunne laagjes nagellak aanbrengt. Eén dikke laag bladdert veel sneller en de nagellak hecht daardoor niet goed. Ook is het belangrijk dat je wacht tot het laagje dat je erop hebt gedaan goed droog is. Alleen dan krijg je goed uitgeharde nagellak.

Topcoat

Net als de basecoat, is ook een topcoat belangrijk. Dit beschermt de nagellak voor effecten van buitenaf. Ook beschermt het de nagellak tegen scheurtjes en krasjes. Daardoor ziet het er een stuk langer veel mooier uit.

Afspoelen met koud water

Tot slot is het slim om je goed gedroogde (!) nagellak even onder de koudwaterkraan te houden. Hierdoor hardt de nagellak snel uit en blijft het extra lang zitten.

Celebrities
  • Tips en Weetjes
  • iStock