Dit is de beste manier om een citroen te persen

Easy peasy lemon squeezy.

Citroensap is onmisbaar in onze keuken. We beginnen onze dag het liefst met heet water en citroen en gebruiken het sap ervan als smaakmaker voor zo ongeveer elk gerecht. Het maakt je vlees perfect mals en het geeft je pasta en rijst een frisse smaak. Heb je nou geen citruspers bij de hand? Dan hebben wij een ander trucje om je citroen te persen.

Keukenmes

De manier om je citroen helemaal uitgeperst te krijgen, is eigenlijk best simpel. Het enige wat je nodig hebt is een citroen en een mes. Dit kan gewoon een mes zijn waarmee je aan tafel eet. De scherpe kant heb je niet nodig, maar het andere uiteinde wel. Duw dat uiteinde in het vruchtvlees van een halve citroen (of limoen) en maak ronde bewegingen.

Makkelijke techniek, he? Houd er trouwens wel rekening mee dat je met een mes bezig bent. Draai het scherpe gedeelte daarom nooit naar jezelf. Misschien moet je er een handigheid in vinden, maar op den duur gaat het steeds beter.

Citroensap bewaren

Wanneer je een recept volgt, dan wordt vaak wel aangegeven hoeveel citroensap je nodig hebt. Met een citroen is er een stelregel waarmee je ongeveer weet hoeveel sap je kunt persen. Dit is 3 eetlepels citroensap en 1 eetlepel rasp.

Wist je dat er een manier is om de meeste sap uit je citroen te krijgen? Hiervoor moet je de citroenen op kamertemperatuur bewaren. En houd je citroensap over? Bewaar dit in een pot in de koelkast. Zo heb je geen half uitgeknepen citroenen meer in je koelkast en heb je altijd citroensap bij de hand!

Bron: Kookfans | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws