Dit zijn de grootste fashion trends voor het najaar

Deze trends mogen niet in je garderobe ontbreken.

Hoewel we genieten van elke zonnestraal die we nog mee kunnen pakken, kijken we stiekem al een beetje uit naar het najaar. Als het om mode gaat, is fall fashion namelijk onze absolute favoriet. Denk aan laagjes, leren jasjes, faux fur, hoedjes, enkellaarsjes – you name it. Benieuwd naar de grootste trends voor komend seizoen? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Back to black

Met de zomer achter de rug zijn we die felle kleuren wel een beetje zat en is het back to black. Immers, met een zwarte outfit zit je altijd goed. Ga bijvoorbeeld voor een zwarte, gebreide jurk met daaronder stoere enkellaarsjes voor een casual maar toch nette outfit. Of kies een zwarte pantalon en draag daarbij een zwarte, oversized overhemd. Liever een sporty outfit? Draag dan bijvoorbeeld een oversized hoodie of blazer over een zwarte sporttop en -legging en maak je outfit af met een paar sneakers.

De key bij deze trend is om te spelen met materialen en texturen. Denk aan een leren blazer over een gebreide trui of een faux fur jas op een suède broek of rok. Je kunt het zo gek of zo simple maken als je zelf wil. Het is dan ook een ideale trend om nieuwe items te matchen met zwarte items die je al in je garderobe hebt hangen.

Cowboylaarzen

Na anderhalf jaar lang in joggingpakken en pantoffels te hebben geflaneerd, is het hoog tijd om eens uit te pakken. Dit najaar ruil je je comfy joggingpakje in voor een lange gebreide jurk en voor het schoeisel nemen wij een voorbeeld aan het Wilde Westen. Juist: cowboylaarzen zijn weer helemaal hot and happening.

Het schoeisel combineren met gepolijste items, zoals blazers in niet te opvallende kleuren, kan de laarzen een chique uitstraling geven. Simpele outfits doen het sowieso goed met deze laars. Het is al de eyecatcher van je outfit, dus je hoeft niet all in te gaan met sieraden of andere accessoires. Wil je juist wel gaan voor een opvallend geheel? Style de cowboy boot dan met een dierenprint.

Gehuld in het wit

Hoewel de kleur zwart een grote trend is dit najaar, zien we komend seizoen ook veel wit. Enne, dan hebben we het over veel wit. Denk aan: een volledige, crispy white outfit. Van top tot teen. Draag bijvoorbeeld een crèmekleurige of witte oversized blazer over een witte coltrui, met daaronder een witte straight jeans en witte enkellaarsjes. Is dat toch een beetje too white voor jou? Mix en match dan witte items met bijvoorbeeld een jeans of een dierenprint.

Blokjes en ruitjes

Een goede ruit mag niet ontbreken in fall fashion – zo ook dit najaar niet. Denk aan bruine, geruite petjes, een tweed skirt of een trenchcoat met een mooi blokpatroon. Ga all-out door verschillende items met ruitjes met elkaar te combineren, of hou het simpel met wat catchy accenten.

Wijde jeans

Wijde jeans zijn al een tijdje reuze populair en ook dit najaar hoeven we nog geen afscheid te nemen van deze comfortabele spijkerbroek. Wide leg denim is dé broek die iedereen staat, dus wij zijn maar wat blij dat de winkels er komend seizoen weer vol mee hangen. Als je skinny jeans gewend bent, voelt het misschien nog een beetje onwennig. Maar geloof ons: als je één (comfy!) wijde jeans in je garderobe hebt, wil je nooit meer terug.

Daarbij zijn de jeans heel easy om te combineren. Voor een casual look combineer je 'm met een grofgebreide trui of een oversized leren jasje. Een fancy diner op de planning? Draag de wijde jeans dan met een glittertop en een flinke hak. Wedden dat jij de show steelt?

Funky printjes

Zwart, wit, ruitjes – tot nu toe lijkt het nog een beetje tam te worden op modegebied dit najaar. Toch is niets minder waar. Komend seizoen zien we namelijk ook veel funky printjes. Wil jij eens goed uitpakken? Dan zit je met deze trend gebakken. Denk aan truien of jeans in een felle kleur en met een zebraprintje, een jurkje met een psychedelische print of opvallende stappers. Ben je een echte daredevil? Dan is het helemaal niet zo'n verkeerd idee om verschillende printjes met elkaar te combineren. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niemand met dezelfde outfit tegenkomt, right?

Bron: Grazia, Cosmopolitan, Harper’s Bazaar | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws