Deze jaren ’90 make-uptrend maakt een enorme comeback 

En hij is alles behalve subtiel.

De 90's maken in volle glorie hun comeback op het gebied van fashion en beauty. Huppel jij al rond in je bikershorts met een bucket hat op je hoofd? Dan kan daar nu ook een nieuwe (oude) make-up look bij: grunge.

Zwarte eyeliner, zwarte kohl en zwarte oogschaduw

Sinds de coronapandemie deden iedereen het wat rustiger aan qua make-up. Wie zag ons immers? Maar inmiddels wordt steeds meer mogelijk en is de zin om uit te pakken er weer. Niet alleen met kleding, maar ook make-up mag weer gezien worden.

De grunge make-uplook is er eentje waar je niet zomaar omheen kunt. Die valt op. Aan Stylist vertelt make-up artist Terry Barbet dat dat neerkomt op ‘make-upfouten dragen als statement’. “Of dat nu een just-out-of-bed zwarte kohl is, een willens en wetens samengeklonterde mascara of een rauwe punky liner.” Het gaat er volgens Barbet niet om dat je er onverzorgd uitziet, maar dat je make-up er nonchalant uitziet.

Vaarwel perfectie

Nu corona wat meer onder controle lijkt, willen mensen dus opvallen met hun looks. Maar niet alleen om die reden is de grunginess weer in. Het is ook omdat mensen behoefte hebben aan iets anders. “Na een decennium dat zich wijdde aan prinsesachtige perfectie proberen mensen opnieuw hun schoonheid te individualiseren en aan te passen”, concludeert Barbet. “Het draait niet meer om een ideaal nastreven.” Inspiratie nodig? Kijk mee!

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws