Vrouw smeert twee weken lang haar ochtendurine op haar gezicht en dit is wat er gebeurt

Het resultaat had je vast nooit verwacht!

ochtendurine gezicht

Elaheh, redacteur bij de website Thrillist, besloot uit te proberen wat er gebeurt als ze elke dag ochtendurine op haar gezicht smeerde. Klinkt vreemd, maar volgens de traditionele en homeopathische geneeswijze kan ochtendurine goed zijn voor verschillende dermatologische klachten. Elaheh had al jaren last van huidproblemen en wilde de urinetest, hoe vies ze het ook vond, een kans geven.

Plasje plegen

Het stofje dat in de urine zit en wonderen zou doen voor de huid, heet ureum. Ochtendurine is extra rijk aan voedingsstoffen, die het de hele nacht op heeft kunnen nemen. Elaheh ving iedere ochtend wat urine op met een wattenschijfje en smeerde dit op haar gezicht. Haar gezicht ging er wonder boven wonder niet van stinken, maar kreeg juist een zoetige geur, vertelt ze.

Effectief

Al na een aantal dagen kwam ze erachter dat haar huid erg heftig reageerde op de urine. Het werd droog en begon te schilferen. Achter de schilfers bleek tot haar grote verbazing echter een mooie, egale huid te zitten. Het leek dus wel degelijk voor een mooiere huid te zorgen.

We horen je denken: is het nou écht nodig om daar urine voor te gebruiken? Nee, dat is het niet. Urine bestaat voor het grootste gedeelte uit water en afvalstoffen en slechts voor 5% uit ureum. Bij de drogist of apotheek kun je ook crèmes krijgen met 10% ureum. Dit is een stuk effectiever én kost minder veel moeite. Succes!

Celebrities
  • Snuggerd, Thrillist
  • iStock