Jessica Simpson blikt terug op alcoholverslaving en deelt onherkenbare foto

"Het drinken was niet het probleem, ik was het probleem."

Jessica Simpson

Jessica Simpson is vier jaar nuchter en viert dat met een confronterende, maar echte foto. "Op het moment dat deze foto werd genomen, wist ik dat ik mijn leven weer in eigen hand zou nemen."

Uitgeput

De dag dat Jessica besloot haar leven over een andere boeg te gooien, werd vastgelegd op beeld. Het was haar eerste dag zonder alcohol. Het was het begin van een lange, moeilijke weg, maar inmiddels is ze vier jaar nuchter. "Deze persoon, op de vroege ochtend van 1 november 2017, is een onherkenbare versie van mezelf. Ik moest nog zoveel van mezelf ontdekken en onderzoeken. Ik wist op dit moment dat ik het licht in mezelf terug zou vinden, de innerlijke strijd met mezelf zou winnen en deze wereld nuchter zou kunnen trotseren", schrijft de 41-jarige zangeres.

Om dit te bereiken, moest ze stoppen met het drinken van alcohol. "Ik was uitgeput. Ik wilde de pijn voelen, zodat ik het als een ereteken kon dragen. Ik wilde leven als een leider en cyclussen doorbreken om vooruit te kunnen en nooit met spijt terug hoeven kijken op de keuzes die ik had gemaakt."

Vrij

Jessica hoopt dat ze het taboe rondom problemen met alcohol kan verbreken. "Er heerst nog zoveel taboe rond het woord alcoholist", zegt ze. "Wat ik echt moest doen, was het accepteren van falen, pijn, gebrokenheid en zelfsabotage." En dat begint met het erkennen van het probleem en erover praten.

Nu voelt ze zich vrij. "Het drinken was niet het probleem, ik was het probleem. Ik hield niet van mezelf. Ik respecteerde mijn eigen kracht niet. Maar nu wel. Ik ben vrienden geworden met mijn angsten en heb de verdrietige delen van mijn leven geaccepteerd. Ik voel me er comfortabel bij om hier over te praten, ik ben vrij.

Dieptepunt

Jessica sprak eerder al openhartig over haar verslaving. Ze bereikte haar dieptepunt tijdens Halloween 2017; een dag waarvan ze herinnert dat ze er niet meer bij was na het vele drinken en niet meer in staat was om haar kinderen aan te kleden. "Ik wilde niet dat ze me zo zouden zien", vertelde ze. De volgende dag liet ze een groep goede vrienden langskomen en biechtte ze haar probleem op. Dat was het begin van een nieuwe Jessica. "Het was een lange, moeilijke en emotionele reis, maar het beste wat ik ooit heb gedaan."

Celebrities
  • People Magazine
  • BrunoPress, Instagram