Heftig: het gaat niet goed met zwangere Bibi Breijman

"Heel veel mensen begrijpen het niet."

Bibi Breijman

Ze was er al bang voor: dat haar tweede zwangerschap weer zo heftig zou worden. Helaas is het werkelijkheid geworden voor Bibi Breijman. Waylon vertelt hoe het met haar gaat.

In een donkere kamer

Bibi en Waylon zijn dolgelukkig met de tweede zwangerschap, maar het verloopt niet zonder slag of stoot. Net zoals bij haar eerste zwangerschap, heeft de zangeres het erg zwaar te verduren. Aan RTL Boulevard vertelt Waylon dat Bibi door zwangerschapsbraken aan bed is gekluisterd. "Bibi heeft best wel last van HG. Dat is een zwangerschapsmisselijkheidsziekte maar dan in de overtreffende trap." HG staat voor Hyperemesis Gravidarum en betekent 'extreem braken van zwangeren'.

Met de influencer gaat het dan ook niet goed. "Ze ligt in een donkere kamer, dat vind ik het heftigste. Het is mensonterend. Ze kan geen licht verdragen, alles is te veel." De zanger maakt zich dan ook veel zorgen om Bibi. "Het is 24/7 alleen maar overgeven. Niets helpt. Je droogt uit, je valt af, alleen maar hoofdpijn..." Gelukkig heeft het geen invloed op de baby en gaat dat allemaal goed.

Negatieve reacties

Ondanks dat het verschrikkelijk, is het iets draaglijker dan de eerste zwangerschap. Niet omdat het minder erg is, maar wel omdat ze er al ervaring mee hebben. "De eerste keer was het heftig omdat we niet wisten waar we in terechtkwamen. Nu ben je beter voorbereid en zie je de kleine voortekenen al. Maar het blijft heftig", legt Waylon uit. Hij vind het ook jammer dat iets wat normaal zo'n bijzondere periode hoort zijn, voor hun zo naar is. "Je kunt gewoon niet genieten."

Waylon benadrukt dat het iets anders is dan normale zwangerschapsmisselijkheid. Want daar kregen ze veel reacties over. "Heel veel mensen begrijpen het niet. Dit is wel even anders dan gewoon misselijk zijn", zegt hij.

Celebrities
  • Grazia
  • BrunoPress