Pauline Wingelaar: 'Wie weet is er toch een engeltje van boven dat mij nog een baby stuurt'

'We fantaseren erop los, zo van: wie weet gebeurt het deze vakantie...'

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Beau Monde
Pauline Wingelaar

In Echte Gooische Moeders heeft Pauline Wingelaar openhartig haar ervaringen gedeeld met het verlies van dochtertje Belle. In gesprek met Beau Monde doet de Gooische Moeder nu een boekje open over haar kinderwens.

Gekke moeder

“Ik ben moeder de gans”, aldus Pauline over hoe ze zichzelf ziet als moeder. “Ik zou willen dat ik mijn werk in twee, drie dagen kon proppen en de rest van de tijd die leuke moeder kan zijn die meegaat naar sportclubs en activiteiten op school. Ik heb toch altijd het gevoel dat ik tekort schiet. Tekort in mijn werk, tekort als moeder, tekort als vrouw. Ik ben een strenge en rechtvaardige moeder, maar ook wel een clown. Mijn moeder zegt altijd tegen de kinderen: ‘Wat moeten jullie toch met zo’n gekke moeder?’”

Kinderwens

Hoewel ze geniet van haar gezin zoals het nu is, deelt Pauline dat de wens voor een vierde kindje nog altijd aanwezig is. “Ik weet niet of ik er nog een heel IVF-traject voor in zou willen gaan. Harmen (haar man, red.) wél, ik vind het gewoon heel eng, ben bang dat het weer misgaat. Maar we fantaseren er wel op los, zo van: wie weet gebeurt het deze vakantie, is er toch een engeltje van boven dat mij nog een nieuwe baby stuurt.”

Me-time

Af en toe de kids droppen om te genieten van me-time? Pauline niet gezien. “Het zou moeten kunnen, maar ik doe het eigenlijk zelden. Juist omdat we allebei veel aan het werk zijn, vind ik het die andere momenten fijn om met de kinderen te zijn. Me-time is voor mij ook sámen een filmpje kijken of lekker eten.” Ze noemt Harmen niet voor niets de liefde van haar leven. “We zijn zeventien jaar samen, hebben lief en leed meegemaakt en zijn alleen maar sterker geworden.”

Dit artikel is een fragment van een uitgebreid interview met Pauline én alle andere Echte Gooische Moeders uit de allernieuwste Beau Monde. Vanaf morgen in de winkels!

Celebrities
  • Beau Monde
  • NL Beeld