Famke Louise over mental health, haar zwangerschap en bevallen: 'Ik schrok wel even'

"Het gebeurde gewoon, we hebben niet opgelet"

Famke Louise

Ze verdween uit de spotlights en kwam zwanger terug: nog heel even en Famke Louise mag zichzelf moeder noemen. Samen met vriendlief Denzel Slager gaat ze het avontuur aan en dat wordt allemaal vastgelegd in hun eigen realityserie: Famke en Denzel: Een Nieuw Begin. Grazia sprak Famke over dit nieuwe hoofdstuk van haar leven: "Ik heb meteen de knop omgezet en mijn hele leven erop aangepast."

Rust

Famke Louise was opeens van de showbizz-radar verdwenen. De zangeres lag continu onder vuur, wat ervoor zorgde dat ze de keuze maakte om een meer teruggetrokken leven te leiden. "Ik heb een stapje terug gedaan. Ik wilde gewoon even tijd voor mezelf nemen", legt ze uit. Dat heeft ervoor gezorgd dat Famke zich nu relaxter dan ooit voelt. "Ik ben alles gaan loslaten. Ik zat in een soort sneltrein en had continu mensen om me heen die aan me zaten te trekken. Dat heb ik nu niet meer, ik heb lekker de vrijheid." Behalve rust in haar hoofd, heeft ze er ook een dikkere huid aan overgehouden. "Het raakt me niet meer wat mensen over me schrijven", zegt ze. "Ik geniet op dit moment heel erg van mijn leven en voel me écht gelukkig."

Zwanger

Maar Famke heeft in de tussentijd niet stilgezeten: ze ontmoette de liefde van haar leven Denzel en bleek vijf maanden daarna zwanger te zijn. "Het gebeurde gewoon. We zijn in die eerste periode meteen heel veel samen geweest en we hebben eigenlijk niet opgelet", vertelt ze. "Ik schrok natuurlijk wel even, het eerste wat je denkt is: wat overkomt mij hier nou? Maar ik was ook superblij, heb meteen de knop omgezet en mijn hele leven erop aangepast."

Bevalling

Inmiddels kan de baby ieder moment geboren worden. De bevalling is iets waar Famke heel erg naar uitkijkt. "Ik ben wel bang voor de pijn, maar ik geloof ook dat je als vrouw een bepaalde oerkracht over je heen krijgt waardoor je het allemaal aankan. Het is sowieso spannend, want je hoopt dat alles goed gaat met het kind. Maar ik heb er op de eerste plaats veel zin in", vertelt ze. Ondanks dat ze graag zonder pijnstilling wil bevallen, heeft ze er wel voor gekozen om haar kind in het ziekenhuis of een kraamhotel ter wereld te brengen. "Het liefst beval ik op de natuurlijke manier, maar het is fijn om het ziekenhuis als back-up te hebben."

Filmen

Nu zet Famke weer kleine stapjes in de spotlights. Zo verschijnt vandaag de realityserie, Famke en Denzel: Een Nieuw Begin, op Videoland. Of dat betekent dat er ook camera's bij de bevalling aanwezig zullen zijn? Wie weet. "De bevalling zelf gaan we niet in beeld brengen, dat is iets wat we voor onszelf willen houden. Maar misschien filmen we wel het moment dat de weeën beginnen", zegt ze. "Ik wil op het moment zelf gewoon aanvoelen hoe het gaat en wat ik wil laten zien."

Celebrities
  • Grazia
  • BrunoPress