Waarom glijmiddel onderdeel van je make-up routine zou moeten zijn

Ja, dat lees je goed.

Je kijkt waarschijnlijk vreemd op als je een tube glijmiddel in de make-uplade van iemand aantreft. Toch zou dat helemaal zo gek niet zijn…

Glijmiddel

Een stralende, glowy huid die er haast nat uitziet (but in a good way), dat is nog altijd het doel. Met de juiste primer, foundation en highlighter kom je al een heel eind, maar volgens menig beauty-TikTokker ontbreekt er nog één item in je make-up routine. Juist: glijmiddel. Als er namelijk iets goed is in dingen, zoals je huid, nat maken, dan is het glijmiddel wel.

Volgens meerdere beauty-content creators op het platform zou glijmiddel niet alleen het geheim zijn voor een dewy look, maar zou het natte goedje er ook nog eens voor zorgen dat je make-up langer blijft zitten. Klinkt als een win-win, right?

Tekst gaat verder onder de video.

@itsrady Reply to @jacquelinelopez8 💕:3 #makeup #makeuptransformation #lube #makeuptips #makeuphacks #fyp #fyppagee ♬ SO MANY HOT PEOPLE USED THIS SOUND – 𓍊𓋼𓍊𓋼𓍊

Tried and tested

Ook queen of makeup Nikkie de Jager aka NikkieTutorials zag de beauty-hack voorbijkomen op TikTok en besloot deze eens uit te proberen. “Ik heb niet drie jaar gewerkt aan het perfectioneren van een primer om jullie nu glijmiddel op je gezicht te zien smeren…”, verzucht ze eerst nog. “Let’s try it!”, zegt ze vervolgens met glijmiddel in haar hand.

Tekst gaat verder onder de video.

@nikkietutorials I have so many questions……. #foryou #fyp #transformation @Rady ♬ original sound – nikkietutorials

“Dit zou je make-up heel glad en niet cakey moeten maken”, vertelt Nikkie over het glijmiddel. Al heel snel blijkt dat ze geen fan is van deze nieuwe ‘make-up primer’. “Het is heel nat”, laat ze weten. Maarre, geeft het glijmiddel het gewenste resultaat? Ook dat blijkt niet het geval te zijn bij Nikkie. In het filmpje zien we dat de foundation allesbehalve smooth en dewy is. “Oh my god, zie je dit? Ik ben zojuist veertig jaar ouder geworden”, zegt ze geschokt. “No, no! No to this trend“, aldus de queen of makeup. Hmm, bij nader inzien laten wij deze beautytrend misschien ook maar aan ons voorbij gaan.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws