Dit wordt dé festivaltrend deze zomer

Aan de slag!

Grote kans dat je op een festival flink uitpakt met je outfit, maarre… ook je make-uplook mag je niet vergeten! Want die mag net zo over the top zijn als de rest. Het perfecte moment om de beautytrend van het moment uit te proberen.

Butterfly liner

De oplettende beautyliefhebber zag de trend vorig jaar misschien al voorbijkomen: de butterfly liner. De make-uplook spotten we afgelopen zomer al verscheidene keren op social media en met het naderende festivalseizoen is de trend nieuw leven ingeblazen. Niet zo gek, want na verscheidene coronazomers kunnen we niet wachten om extra uit te pakken met ons voorkomen.

De vlindertrend is er overigens eentje die niet helemaal nieuw was. In de zeroes was het een geliefd motief dat terugkwam op menig kledingstuk. Langzaamaan wint de vlindertrend weer aan populariteit. Eerder met butterfly clips, nu met butterfly liner.

Aanbrengen

Er zijn veel manieren waarop je de butterfly liner kunt aanbrengen. Je kunt kiezen voor een zwarte eyeliner of voor een eyeliner met een kleurtje en dit in een vlindervleugel aanbrengen bij je oog. Of je ‘m inkleurt, is vervolgens helemaal aan jou. Dito voor de grootte van de vleugel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alice King (@alicekingmakeup)

Benieuwd hoe anderen deze trend vormgeven? Hieronder delen we wat make-upinspiratie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door allison ponthier (@allisonponthier)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MADDI ROSE 🌹 (@maddii.rosee)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Abby Roberts (@abbyroberts)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jéssica Queiroz (@jequeirozmakeup)

De Hailey Bieber way

De opkomst van de butterfly liner hebben we ook een beetje aan Hailey Bieber te danken. De beauty deelde twee weken geleden een kiekje van haar make-up en daarna sloeg de trend in als een bom. However, het model ging voor een subtielere take.

De beauty gooide het over een iets andere boeg en baseerde haar oogmake-up met name op de kleuren van vlinders. Zo zette ze haar waterlijn aan met een blauw oogpotlood en bracht ze een licht roze-bruine oogschaduw aan op haar oogleden. Ze maakte de look af met een likje mascara en eyeliner. Perfect als je voor subtielere festival make-up wilt gaan!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws