5 Fouten die je maakt tijdens het reinigen van je gezicht

Deze fouten maak je nu nooit meer, afgesproken?

Shot of a young woman washing her face in her bathroom basin

Vergeet jij het weleens om 's avonds je make-up van je gezicht te halen? Je bent vast niet de enige. En da's geen misdaad, maar je kunt beter de tijd nemen voor je reinigingsroutine. We delen een paar foutjes die we voorheen allemaal maakten, maar vanaf nu nooit meer. Afgesproken?

1. Je reinigt niet twee keer per dag je gezicht

Velen reinigen hun gezicht (vooral) in de avond, terwijl het ook heel belangrijk is om 's ochtends te reinigen en te verzorgen. 's Ochtends reinigen zorgt er namelijk voor dat de dode huidcellen verwijderd worden, terwijl je 's avonds juist oliën en viezigheid van die dag van je gezicht wast.

2. Je vergeet je handen te wassen

Het is echt key voor het reinigen van je gezicht dat je altijd je handen wast voor je aan je routine begint. Was goed en effectief, want je wil geen overblijfselen van viezigheid en bacteriën op je gezicht smeren en daarnaast is het in deze gekke periode nóg belangrijker om goed te wassen.

3. Je reinigt je gezicht te 'hard'

Reinig je gezicht met een beetje liefde, alsjeblieft. Zo hoef je echt niet twee keer per dag te scrubben, maar juist het reinigingsproduct zijn werk laten doen. Te hard te werk gaan kan de huid irriteren en oneffenheden verergeren. En dat wil je niet.

4. Je gebruikt te warm water

Vaak wordt er gedacht dat heet water effectief is tijdens het reinigen en dat het poriën opent. Maar da's niet waar. Het is namelijk veel beter om lauw water te gebruiken. Het lauwe water zal er voor zorgen dat je geen droge huid of roodheid op je gezicht krijgt.

5. Je gebruikt reinigingsdoekjes

Ja, we weten dat reinigingsdoekjes superhandig en snel zijn, maar ze zijn niet goed voor je huid. (En al helemaal niet voor het milieu!) Het beste kies je voor een gezichtsreiniger op basis van schuim of gel, want als je doekjes gebruikt, blijven er vaak restjes make-up op je gezicht zitten.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock