Real life: ‘Mijn schoonmoeder is de reden van onze relatiebreuk’

"Ik kreeg een brief en er stonden hele nare dingen in."

Na een relatie van drie jaar met haar grote liefde Jochem, gooide Rosa* onverwachts de handdoek in de ring. De reden: haar schoonmoeder. Op Reddit deelt ze haar verhaal.

Voorzichtig afgekapt

“Een paar maanden geleden besloot ik dat ik niet meer samen wilde zijn met Jochem. We waren toen drie jaar bij elkaar. Al die tijd had ik al problemen met zijn moeder. Zij gedroeg zich altijd vreselijk als ik erbij was en Jochem leek het niet te merken. Ik heb het meerdere keren bij hem aangekaart, maar hij deed er niets aan.” Op een gegeven moment had Rosa er genoeg van en zei ze tegen Jochem dat ze behoefte had aan meer tijd voor zichzelf. “Ik heb het dus voorzichtig afgekapt en het op mezelf betrokken.”

Vervelende brief

Het leek allemaal goed te gaan: Rosa en Jochem bleven aardig tegen elkaar en het leek erop dat het ooit nog weer iets zou worden. Tot Rosa ineens een vervelende brief kreeg. “Die was van Jochems moeder. Er stonden hele nare dingen in. Ik besloot dat het beter was om geen contact meer met Jochem te hebben. De kans dat we ooit nog weer bij elkaar komen, is nu namelijk nul. Ik weiger nog langer met het vervelende gedrag van zijn moeder te dealen.” Rosa besloot Jochem niet over de brief te vertellen, maar hem een bericht te sturen waarin ze meldde dat ze niet meer bij elkaar zouden komen. “Dat viel volledig verkeerd. Jochems hart was echt gebroken. Blijkbaar ging hij ervan uit dat het nog wel weer goed zou komen.”

Meer uitleg nodig?

Sindsdien voelt Rosa zich behoorlijk schuldig. “Ik denk dat ik meer uitleg had moeten geven, dat had het makkelijker gemaakt. Ik wil geen strijd, al helemaal niet met Jochem. Hopelijk vindt hij in de toekomst iemand die volgens zijn moeder goed genoeg voor hem is. De vraag is nu alleen: moet ik Jochem alsnog de opheldering geven en vertellen wat voor vreselijke brief zijn moeder heeft gestuurd? Ik vraag me af of dat de situatie beter maakt…”

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam drtthut4y57.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws