5 tips om van het sporten te genieten zonder plan

No plan? No problem! 

Sommige mensen hebben een work-out klaarliggen voordat ze de gym in stappen, terwijl er ook mensen zijn die pas ter plekke verzinnen wat ze gaan doen. Hoor jij bij de laatste groep? Met deze tips blijf je gemotiveerd! 

Geïmproviseerde work-out

Tussen sportende en zwetende mensen kan de moed flink in je schoenen zakken als je geen idee hebt wat je wil gaan doen. Cardio? Krachttraining? Je hebt geen flauw idee. Gelukkig betekent dit niet dat je work-out helemaal verpest is, want het kan nog steeds een succes worden. Drie personal trainers vertellen aan Stylist.co hun beste tips om een work-out te improviseren.

Het moeilijkste deel is om te beginnen

Volgens PT- en yogaleraar Shona Denovan zijn er twee dingen die je in gedachten moet houden als je een nieuwe training doet. “Ten eerste moet iedereen ergens beginnen. Zelfs de meest fitte mensen die je kent hadden ooit hun eerste dag en voelden zich ongetwijfeld net zo bedwelmd als jij.”

Ook is de kans groot dat alleen jij je bewust bent dat je daar staat en niemand dat doorheeft. “De tweede is dat het niemand iets kan schelen. Alle anderen gaan op in hun eigen sessie en hebben het te druk om te kijken naar wat je aan het doen bent.”

Controleer de ruimte waar je in zit

Ben je nieuw bij de sportschool, dan kan het heel overweldigend zijn om te beginnen. Personal trainer en yogaleraar Yanar Alkayat adviseert daarom om vertrouwd te raken met de ruimte. “Zorg ervoor dat je weet waar alles is en bekijk alle machines die je kent. Noteer in je hoofd waar ze zijn, zodat je ze later kunt opzoeken als je weet wat je wilt doen”, aldus Alkayat.

Kies een doel om naartoe te werken

Ook als je geen idee hebt wat je wilt gaan doen, zit het verschil van een training en een goede training in het werken naar een doel. Bedenk voor jezelf dus een doel dat realistisch is en makkelijk vol te houden is. “Voor de meeste mensen zal de nadruk vooral liggen op weerstandstraining”, zegt trainer Storey Gordon.

Alkayat voegt eraan toe dat als je iemand bent die op vaardigheden gebaseerde doelen motiverender vindt, je een manier kunt vinden om een training op te bouwen die dit ondersteunt. “Zorg ervoor dat je doel iets haalbaars is, of dat nu een bepaald gewicht is of een bepaald aantal herhalingen, zodat er een heel duidelijke focus is. Door die focus voor te bereiden en in gedachten te houden terwijl je de warming-up doorloopt, kun je van machine naar machine gaan en kun je herhalingen en de volgorde van wat je gaat doen bepalen.” Dus geen smoesjes en op naar de gym!

Bron: Instyle.co | Beeld: iStock

Laatste nieuws