Real life: ‘Ik had een miskraam en mijn man liet me achter’

"Ik heb hem gesmeekt bij me te blijven."

Anne* had vorige week een miskraam. In het ziekenhuis moest ze bevallen van haar kindje. Tot haar grote verbazing bleef haar man Alex niet bij haar, maar vertrok naar zijn werk. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Alleen maar even afgezet

“Een paar dagen geleden bleek dat het kindje in mijn buik niet levensvatbaar was”, begint Anne haar verhaal. “Ik moest een pil innemen om de bevalling te laten starten, dus dat heb ik gedaan. Er is me tot in detail uitgelegd hoe het allemaal in zijn werk zou gaan en vorige week was het zover. Alex bracht me naar het ziekenhuis, waar ik hem heb gesmeekt om bij me te blijven. Hij had echter een drukke dag op zijn werk en ging daar dus heen.”

Met een taxi naar huis

Uiteindelijk duurde de bevalling achttien uur. “Ik was compleet uitgeput daarna. Toen Alex klaar was met werken, belde hij me om te vragen waarom ik nog niet thuis was. Blijkbaar dacht hij dat het in een paar uurtjes wel gepiept zou zijn. Ik vertelde hem dat ik nog in het ziekenhuis lag, wat hem verbaasde. Verder heeft hij er echter amper op gereageerd. Hij besloot ook om niet naar me toe te komen, maar te wachten tot de bevalling voorbij was. Ik moest met een taxi naar huis.”

Geen flauw benul

Toen Anne thuiskwam, lag Alex te slapen op de bank. “Hij werd wakker en bracht me meteen naar bed. Ik heb de rest van de dag daar gelegen, met pijnstilling en wat eten. Hij heeft op de bank geslapen en ging de volgende ochtend meteen weer naar zijn werk. Toen hij terugkwam, had hij pas weer tijd om met me te praten. Hij vroeg wat er nou precies allemaal gebeurd was en toen ik het vertelde, was hij zichtbaar in shock. Hij had geen idee van hoe lang het allemaal geduurd had, hoe pijnlijk het was en wat er allemaal met mijn lijf gebeurd was”, schrijft ze.

Verbazing

“Wat mij echter verbaasde, was dat hij verder niet doorvroeg naar het kindje. Hij vroeg niet wat er nu moest gebeuren en of het een jongetje of een meisje was. Ik voel me enorm alleen, omdat hij dit duidelijk allemaal niet serieus neemt. Ik weet ook niet hoe ik het er verder nog met hem over moet hebben. Wat moet ik doen?”

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA-miscarrige.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws