Shelly Sterk slaat regelmatig een balletje: 'Golf moet van zijn oude-lullen-imago afkomen'

"Golf is voor iedereen: jong, oud, dikke of dunne portemonnee"

Het cliché dat golf alleen voor rijke, oude mannen met rode broeken is, klopt allang niet meer. Fanatiek golfer Shelly Sterk (32) vertelt over haar passie voor de sport, en waarom het verslavend is voor iederéén.

Golfvirus

Haar liefde voor golf is niet zomaar ontstaan. De vader van Shelly golft al vijfentwintig jaar én heeft haar man er ook mee besmet. "Hij raakte op een gegeven moment zo verslaafd dat hij óf wilde golfen óf het golfkanaal opzette, dat vond ik heel irritant. Totdat ik zelf een keer een golflesje met vriendinnen nam op een locatie waar je ook kon borrelen", vertelt ze. "Ik had het beeld dat golf een wat suffere sport is voor de bekaktere mens, maar dat klopte helemaal niet, en het was heel gezellig. Sinds een jaartje heb ik het golfvirus zelf ook te pakken."

En toen ging het snel... Volgens Shelly is golf verslavend. "Ik vind de combinatie van lekker buiten bezig zijn en het spelelement heel fijn. Je wandelt veel in de natuur en kunt ondertussen bijkletsen. Ik ben helemaal gek van spelletjes, dus dat competitieve vind ik juist leuk."

Oude-lullen-imago

De blondine vindt het mooi dat het beeld van golf (een kaksport voor oude mannen) aan het veranderen is. "Toen ik als klein meisje met mijn vader meeging naar de golfbaan, was het een heel andere sport. Je moest er netjes uitzien en stil zijn als er werd afgeslagen op de driving range. Het was allemaal een stuk bekakter, maar dat is het allang niet meer. Golf is voor iedereen: jong, oud, dikke of dunne portemonnee", vertelt ze. "Ik denk dat het belangrijk is dat golf van zijn oude-lullen-imago afkomt, en dat we gaan beseffen dat het ook heel leuk is voor jongeren."

Sport voor iedereen

Wat ze zo leuk vindt aan golf? "Je kunt het zo kort of lang maken als je wilt. Loop je een klein baantje van negen holes, dan ben je binnen een uur en een kwartier wel klaar. En als je meer wilt uitpakken, ga je voor achttien holes en ben je zo vier uur onderweg", vertelt ze. Ook is het een sport die iedereen kan leren. "Golf heeft niet zo veel te maken met atletische aanleg, het is echt een techniek die je moet aanleren. Ik ben niet atletisch, maar kan wel zeggen dat ik redelijk kan golfen."

Gewoon doen

Shelly's advies: gewoon een keer proberen! "Spreek gewoon af met vrienden en vriendinnen voor een

proeflesje, zodat het ook een gezellig ding wordt dat je samen doet. Ik merkte dat ik altijd maar aan het eten was als ik met vriendinnen afsprak: ontbijten, lunchen, borrelen, dineren... Als je samen gaat golfen, ben je effe in de frisse lucht en doe je ook nog iets leuks en sportiefs met elkaar. En dan kun je er altijd nog een borrel achteraan plakken." En zo is het.

Zou je het ook leuk vinden om kennis te maken met golf? Via probeergolf.nl vind je gratis kennismakingslessen en clinics door heel Nederland.

Het hele interview lees je in de nieuwe Happy in Shape die morgen in de winkel ligt!

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Tom ten Seldam | Styling: Ashley Veraart | Haar & Make-up: Maaike Beijer (Sisley) en Yvonne Nusdorfer | Met dank aan Golfpark Wilnis, Koninklijke Nederlandse Golf Federatie