Chantal Janzen over seksleven: ‘Eén keer per maand? Prima.’

Ze praat er liever niet over, maar maakt deze keer een uitzondering.

Chantal Janzen is een open boek. Neemt geen blad voor de mond. Óók als het over haar seksleven gaat: “Eén keer per maand? Prima. Vier keer per week? Prima.”

Privé

Eigenlijk praat ze er liever niet over: seks. “Ook niet met vriendinnen. ‘Het is privé, dus bespreek ik het, maar wel alleen met degene met wie ik het echt wil bespreken: Marco.” ⁠In het nieuwste nummer van haar tijdschrift maakt ze een uitzondering en geeft ze zichzelf toch bloot.

Rust

Chantal Janzen heeft een druk bestaan. Haar drukke baan vraagt veel van haar; zo is ze soms wekenlang van huis voor opnames. En dat heeft invloed op haar seksleven. Wat voor haar echter het belangrijkste is, is dat zij en haar man Marco blij zijn met hoe het tussen de lakens gaat. “Wij doen niet aan, zoals ik laatst van iemand hoorde, ‘vaste dagen’. En we maken ons al helemaal niet druk over wat anderen daarvan vinden. Het enige wat ik echt nodig heb hiervoor is rust, in mijn hoofd welteverstaan”, vertelt ze in &C.

Eén keer per maand

Als er een tijdje geen spannende dingen gebeuren in bed, zoals toen ze bezig was met de voorbereidingen op het Eurovisiesongfestival, dan is dat volgens de presentatrice maar zo. “Ik ben niet iemand die dan denkt: nou hop, voor het vaderland. Ik ga niet klaarliggen terwijl ik in mijn hoofd teksten aan het repeteren ben”, legt ze uit. “Ik vraag me ook af of dat voor een partner opwindend is, als er zo’n passief wezen onder je ligt. Maar hé, als het voor jou werkt: vooral doen.” Pas als ze er zelf echt zin in heeft, onderneemt ze actie. Ook als dat betekent dat het dan maar af en toe is. “Eén keer per maand? Prima. Vier keer per week? Prima.”

Bron: RTL | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws