Golfsters Anna Nordqvist en Anne van Dam willen dat golf toegankelijker wordt

Golfen lijkt steeds meer een opmars te maken in ons land. De sport is al lang niet meer alleen maar populair onder oudere mannen. Nee, ook steeds meer vrouwen en jonge mensen kiezen ervoor om een balletje op een baan te slaan. Tijdens het Big Green Egg Open in Hilversum benadrukken topgolfsters Anna Nordqvist en Anne van Dam nogmaals dat de sport voor iederéén is.

Toegankelijkheid

Met het Big Green Egg Open geeft de Nederlandse Golf Federatie dit weekend en podium aan vrouwelijke topgolfsters en wil het de toegankelijkheid van de sport benadrukken – want je hoeft helemaal geen kast vol polo’s of een groot budget te bezitten om te gaan golfen.

Onder anderen golfprofessionals Anna Nordqvist en Anne van Dam zullen aanwezig zijn bij het internationale toptoernooi voor vrouwen dat van 8 tot en met 10 september plaatsvindt. In totaal doen deze week 156 speelsters uit bijna dertig landen mee. Alle geïnteresseerden zijn welkom om naar het toernooi te komen kijken op de Hilverschumsche Golf Club, waar het Big Green Egg Open plaatsvindt.

De toegangsprijs van het evenement is laag gehouden – voor 6 euro kun je een kaartje bemachtigen, en personen onder de 18 jaar kunnen er zelfs gratis heen –, er is op de baan een intieme festivalsetting gecreëerd en je kunt de topspeelsters van heel dichtbij in actie zien. Ook is het mogelijk om een praatje te maken met een van de vele golfsters.

Geen elitesport

“Het toernooi past goed in onze plannen om het imago van de golfsport te verbeteren onder niet-golfers”, deelde Caroline Huyskens, voorzitter van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) gisteren bij de kick-off van het Big Green Egg Open. Ze merkt op dat onder niet-golfers nog te veel het idee leeft dat het een sport is die veel geld kost en alleen voor de elite is, “terwijl het juiste beeld is dat het een prachtige sport is, goed voor je gezondheid, in de natuur wordt gespeeld en je ook in een fijne sociale omgeving bent.”

“Het is belangrijk dat je je welkom voelt bij een golfclub, waardoor een eerste kennismaking goed valt. In dat opzicht kan golf ook nog iets laagdrempeliger worden”, vulde Nederlands beste speelster Anne van Dam aan.

Leren golfen

Kaartjes voor Big Green Egg Open zijn nog steeds verkrijgbaar en voor €5,99 per persoon kun je het golfspektakel aanschouwen. En smaakt de golfsport naar meer? Dan kun je bij De Golf Academie op de Hilverschumsche Golf Club ook meteen zelf een balletje slaan tijdens een golfles.

Bron: NGF, Marie Claire | Beeld: NGF, Edwin Vermaas 

Laatste nieuws