Science says: taart eten bij het ontbijt helpt bij afvallen

Het beste nieuws van de dag!

Wil jij graag afvallen? Grote kans dat je dan regelmatig een bezoekje brengt aan de sportschool, op je voeding let, genoeg water drinkt en vooral alles wat ongezond is laat staan. Toch blijkt nu uit wetenschappelijk onderzoek dat het een heel goed idee is om je dag te beginnen met een stuk taart bij je ontbijt als je wat kilo’s wilt kwijtraken. Say what? 

Guilty pleasure

Zelfgemaakte monchoutaart, appelkruimelvlaai of cheesecake: zo ongeveer elke taart is onze guilty pleasure. Extra jammer dus dat het niet gezond is om elke dag een stuk naar binnen te werken. Tenminste… dat dachten we. Want uit een recent onderzoek blijkt iets heel anders. En de resultaten hiervan bevallen ons wel!

Experiment

Onderzoekers hebben een experiment met twee groepen mensen gedaan. De ene groep ontbeet met veel koolhydraten en proteïnes, en kregen daarna ook nog een stuk taart als toetje. De andere groep begon de dag met een calorie-arm ontbijt. En wat blijkt? De groep die ontbeet met taart, had gedurende de dag minder moeite om een gezond dieet vol te houden. In tegenstelling tot de tweede groep hadden snoepten deze mensen de rest van de dag veel minder.

Sneller afvallen

Op lange termijn betekent dit dat mensen die de dag beginnen met een vullend ontbijt én een stukje taart, gemakkelijker gewicht verliezen dan mensen die weinig tot niets ontbijten. De gedachte erachter is eigenlijk best logisch: doordat je jezelf ‘s ochtends al trakteert op iets lekkers, heb je daarna minder behoefte aan iets ongezonds.

Gezond voedingspatroon

Natuurlijk blijft het belangrijk om een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan te houden. Of we nu meteen elke dag moeten beginnen met een enorm stuk slagroomtaart betwijfelen we dan ook. Maar een extra portie hagelslag op je boterham kan geen kwaad. En die cheesecake bij de koffie in het weekend houden we er ook gewoon in.

Bron: Girlscene, Kookfans | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws