De 5 meest voorkomende fouten na het sporten

Ai, wedden dat jij er ook een aantal kunt afvinken?

Hoe vaak jij je ook in de sportschool bevindt en hoe goed je de apparaten onder de knie hebt, na het sporten zijn er waarschijnlijk een aantal fouten die je maakt. Let vooral op onderstaande fouten; het zouden de meest gemaakte zijn. Wedden dat jij er ook een aantal kunt afvinken?

1. Je stretcht niet

Tijdens een intensieve work-out leg je veel druk op je spieren. Na het sporten is het dan ook van belang om te stretchen; pas dan geef je je spieren de kans om te herstellen, groeien en sterker te worden. Daarnaast kunnen je spieren ontspannen waardoor je afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Eindstand: de volgende dag ben je minder stijf en heb je minder heftige spierpijn.

2. Ook een cooling down mag je niet vergeten

Sport je intensief, dan schiet je hartslag flink omhoog. Als je klaar bent met sporten en niet rustig afbouwt met een cooling down, is de kans groot dat je duizelig wordt en je zelfs kunt flauwvallen.

3. Te weinig óf juist te veel drinken

Niet alleen tijdens je work-out maar ook erna moet je genoeg water drinken om te voorkomen dat je gedehydreerd raakt. Beloon jezelf niet direct met een wijntje na het sporten; dat zal er juist voor zorgen dat je uitgedroogd raakt.

4. Wachten met douchen

Als je thuiskomt na het sporten, ben je vaak geneigd om eerst andere dingen te doen voordat je onder de douche springt. Je zou je daarentegen direct moeten afspoelen om zweet, bacteriën en vuil geen kans te geven en infecties te vermijden. Daarnaast is het ook niet zo fris om nog uren in je sportoutfit rond te dartelen, toch?

5. Verkeerd voedingspatroon

Natuurlijk mag je jezelf zo nu en dan trakteren op iets lekkers, maar na het sporten is niet het juiste moment. Na een heftige work-out heeft je lichaam de juiste voedingsstoffen nodig om weer aan te sterken, dus een combinatie van complexe koolhydraten en eiwitten zou perfect zijn.

Bron: Elite Daily, HLN | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws