Bewezen: samen Netflixen zorgt voor een betere relatie

Nog geen plannen met Valentijnsdag? Rooster dan maar een avondje 'Netflix & Chill' in!

Couple sitting in bed together eating popcorn

Geen plannen voor Valentijnsdag? Dat is goed nieuws, want dan kun je gelijk een avondje Netflix & Chill inplannen. Waarom? Omdat het officieel is bewezen dat samen Netflixen goed is voor je relatie!

Betere band

La Casa de Papel, Lupin of Suits… Wat je ook samen kijkt, het is goed voor je relatie! Ja, echt waar, samen Netflixen is goed! Uit een onderzoek van Netflix in 2017 bleek dat 58% van de mensen zegt dat ze een betere band ontwikkelen met hun partner wanneer ze samen films en series streamen. Het overgrote deel, 72%, zegt zelfs dat ze liever thuis blijven en samen Netflix kijken met hun liefde dan dat ze een avondje op date gaan.

Seriesmaak

Ook aan het begin van een relatie kan Netflix een doorslaggevende rol hebben. Maar liefst 27% van de ondervraagden vindt het belangrijk om dezelfde smaak in series te hebben. Een kwart van de ondervraagden zegt dat ze mensen aantrekkelijker vinden als ze bepaalde series of films leuk vinden. Dus mocht je binnenkort een eerste date hebben, ook dan is samen Netflixen een prima keuze als je samen tijd door wilt brengen. Zeker met dit koude weer. Popcorn en dekentje erbij en het kan niet meer fout gaan.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Adobe Stock