Lekker Vega Keurmerk gelanceerd voor Nederlandse horeca

Vegetariërs opgelet!

Door middel van het Lekker Vega Keurmerk is makkelijk te zien hoeveel vega(n) opties er te krijgen zijn in een restaurant. Volgens initiatiefnemer de Vegetariërsbond is dit een win-win situatie voor restaurant en gast. 

Rangschikking 

In samenwerking met communicatiebureau Green Food Lab ontwikkelde de Vegetariërsbond het Lekker Vega Keurmerk om in te spelen op vegetarische ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. Hierbij zijn verschillende niveaus van het keurmerk te onderscheiden. Zo moet je als restaurant minstens twee vegetarische keuzes op het menu hebben staan om het algemene niveau te behalen. Om een bronzen waardering te krijgen moet het menu voor 30% vegetarisch zijn, voor een zilveren waardering moet het percentage vegetarische gerechten 75% bedragen (waarvan 30% veganistisch) en voor een gouden waardering moet het restaurant 100% vegetarisch zijn (waarvan 50% veganistisch). 

Beeld: Lekker Vega Keurmerk

Laatste nieuws