Spijt van je tatoeage? Dit zijn de mogelijkheden

Goed om te weten 

tatoeage

Over het laten zetten van een tatoeage moet je heel goed nadenken. De tekening die je op je lichaam laat zetten is in principe ‘voor het leven’. Denk er dus ook goed over na waar je een tattoo laat plaatsen. Als deze in het zich zit, kan dat belemmerend werken als je gaat solliciteren. Werkgevers zijn er niet altijd van gediend dat medewerkers zichtbare tatoeages dragen. Zorg er dus voor dat je je tattoo indien nodig eenvoudig kunt bedekken. Maar wat nu als je toch spijt krijgt van een afbeelding die je ooit vol overtuiging liet zetten? Dan kun je deze laten verwijderen, maar hier moet je niet te licht over denken.

Laserbehandeling

Toen je je grote liefde ontmoette wisten jullie het zeker: jullie zouden voor altijd bij elkaar blijven. En daarom lieten jullie een naam tattoo plaatsen. Met een hartje erbij. Voor altijd met elkaar verbonden. Maar dan komen er scheurtjes in de relatie en uiteindelijk barst de bom: jullie gaan uit elkaar. En dan zit je dus wel met die tatoeage. Een eventuele nieuwe liefde zal het niet leuk vinden dat de naam van je ex de rest van je leven zichtbaar is. In zo’n geval kun je een tattoo laten verwijderen in een gespecialiseerde kliniek.

Door middel van laserstralen wordt de afbeelding vervaagd. Het hangt van de grootte en de hoeveelheid gebruikte verf af hoeveel behandelingen nodig zijn om de tattoo volledig weg te krijgen. Soms moet je er wel rekening mee houden dat de huid op de plek waar de afbeelding zat verkleurd is.

Een nieuwe afbeelding plaatsen

Een alternatief voor weg laseren door Smooth Laser Clinic is dat je op de plek van de ongewenste tatoeage een nieuwe afbeelding laat plaatsen. Zeker als het om een kleine tattoo gaat kun je daar vaak vrij makkelijk iets overheen laten zetten of de afbeelding laten aanpassen. Het voordeel is dat je dan geen laserbehandeling hoeft te ondergaan. Een nieuwe tattoo laten zetten is ook vaak goedkoper. Een tatoeage kun je overigens ook laten opfrissen. Als je de afbeelding niet kwijt wilt maar hij is in de loop der jaren minder scherp geworden dan kan een tattoo artiest de kleuren weer opnieuw aanbrengen om de afbeelding weer helder en scherp te maken.

Facts
  • Pixabay (The Digital Way)