Dit zijn ze: de fijnste modetrends voor vrouwen voor de zomer van 2024

Yay or nay? 

Dit zijn ze: de fijnste modetrends voor vrouwen voor de zomer van 2024

De zomer staat weer bijna voor de deur en hoewel we dat aan de huidige temperaturen misschien nog niet echt merken, is het wel tijd om vast te gaan kijken welke modetrends er voor vrouwen zoal beschikbaar zijn. Net als ieder ander jaar is er namelijk weer genoeg leuks te ontdekken!

Van duurzame materialen tot aan opvallende kleuren en prints; de damesmode is voor deze zomer echt allesbehalve saai. Of je nu op zoek bent naar een mooie maxi-rok voor het warme seizoen of toch liever gaat voor een zomerse jurk – in dit artikel nemen we je mee naar de meest hippe en fijne damestrends voor de zomer van 2024.

Duurzame fashion is onmisbaar in zomerse garderobe

Een trend waar we de laatste jaren al langzaam maar zeker kennis mee hebben mogen maken, is die van duurzame fashion. Om samen iets te betekenen voor een betere wereld kunnen we niet anders dan overstappen op duurzame shirts, rokjes en jurken. Een groot deel van de modebewuste vrouwen kiest daarom steeds vaker voor kleding die zowel stijlvol als milieuvriendelijk is.

Dit zijn zomerse items die gemaakt zijn van verantwoorde stoffen zoals biologisch katoen, hennep of gerecycled polyester. Gelukkig zijn er steeds meer bekende merken die dergelijke kleding verkopen. Neem bijvoorbeeld de items van Stella McCartney waar je als vrouw zonder twijfel erg blij van wordt. Investeer in tijdloze stukken zodat je er jaren van kunt genieten.

De jaren 2000 zijn terug van weggeweest: Y2K-mode

Net als andere jaren gaan we in 2024 ook terug naar eerdere jaren. In de damesmode zien we hierbij een comeback van de jaren 2000. Ja, je leest het goed: de cropped tops en lage taillebroeken zijn helemaal terug van weggeweest. Dit is typisch een gevalletje: you love it or you hate it, maar het is en blijft een modetrend voor deze zomer. Stiekem ook wel weer heel heerlijk toch?

Nu vraag je je af waar je zoal aan moet denken als we het over de zogeheten Y2K-mode hebben. Natuurlijk aan de bovengenoemde items, waarvan lage taillebroeken echt een grote hit zijn deze zomer. Ook andere items zoals mini-rokjes (en maxi-rokken!), chunky sneakers en kleine handtassen passen in deze trend. Qua materiaal kan het niet glanzend en glimmend genoeg. We zeiden het toch: you love it or you hate it!

Transparante stoffen en sheer details voor de zomer

Nog een trend waar je misschien van staat te kijken of waar je misschien heel blij mee bent, is de trend van transparante stoffen en sheer details. Deze trend is perfect voor de warme zomermaanden, omdat het luchtige blouses en zwierige rokken bevat. Dat zorgt voor wat extra verkoeling op de echt hete dagen. Daarbij kun je met dit soort stoffen heel eenvoudig meerdere lagen creëren voor een mooie vrouwelijke look.

Ook zijn items uit deze trend goed te combineren met andere stijlvolle items. Wat dacht je van het combineren van een fraaie bralette met een doorschijnende blouse? Misschien niet een combinatie die je iedere dag zou dragen, maar die wel goed past op een feestje of een festival! Daaronder draag je een maxi-rok met een paar stoere boots eronder voor een edgy look. Durf jij het aan?

Levendige kleuren voor de zomer van 2024

Wat betreft kleur kun je deze zomer lekker uit gaan pakken. De afgelopen jaren stonden in het teken van natuurlijke tinten en rustige kleuren. Hoewel dat nog steeds wel het geval is, zien we dit jaar wel wat meer variatie. Zo is het zeker een aanrader om in de weer te gaan met verschillende kleuren. Van felle neonkleuren tot aan diepe, rijke kleuren – we zagen het allemaal op de catwalks begin dit jaar.

Dat betekent dus flink uitpakken en onthoud: het kan niet kleurrijk genoeg! Daarnaast zien we dat er meer gedurfde prints op de items voor dames te vinden zijn. Denk niet alleen aan tropische bloemen, streepjes en stipjes, maar ook aan meer atypische patronen en psychedelische prints. Mix en match met kleur én prints voor de perfecte zomerse look voor jezelf.

Kies voor boho vibes in je modieuze dameslook

Tot slot nog een trend waar we eigenlijk elke zomer wel heel blij van worden: de bohemian trend. Boho-stijlen zijn stijlvol, opvallend en zitten vaak heerlijk. De kleuren en materialen zijn vaak natuurlijk en de pasvorm is vaak oversized. Maxi-jurken en maxi-rokken passen bijvoorbeeld heel goed binnen deze trend, helemaal in combinatie met geborduurde details en gevlochten sandalen.

Qua accessoires kun je bij de boho trend ook helemaal losgaan. Hoe te gek is een hoed van stro of een hoed met een brede rand? Draag er nog een paar statement oorbellen bij en vlecht je haar (als dat kan) en je hebt een fantastische zomerse look te pakken. Voor welke van de bovenstaande zomertrends voor dames ga jij? Kies je voor Y2K, ga je voor duurzame fashion of toch liever voor een boho item? Of: wie weet combineer je ze wel allemaal!

Lifestyle
  • Ana Ferreira (Pexels)