Aha! Zó krijg je die nare zweetluchtjes uit je kledingstukken

We geven je drie tips.

zweetluchtjes kledingstukken

Hoewel we nog niet echt kunnen praten van 'zomers weer', wordt het de aankomende dagen wel steeds een beetje warmer en zien we het zonnetje vaker doorkomen. En geloof het of niet, ook dan kan je gaan zweten. Sterker nog, wanneer het écht zomers weer is kun je er helemaal niet meer omheen. Wanneer je dan een rondje loopt, kan je kleding al snel gaan ruiken naar zweet. Enne, om deze geur er dan uit te krijgen, lijkt ineens een heel moeilijk klusje. Gelukkig hebben wij de oplossing waardoor zweetgeuren als sneeuw voor de zon verdwijnen in je kleding.

Azijn

De allereerste tip die wij je geven is azijn. Met azijn kan je namelijk heel gemakkelijk de nare zweetluchtjes uit je kleding krijgen. Daarnaast is het ook nog eens heel simpel te gebruiken. Allereerst doe je je vieze kleding in een emmer, doe er dan wat azijn bij en laat dit lekker lang weken – dit kan gerust de hele nacht! Let wel op: je kleding moet helemaal ondergedompeld zijn met azijn, dus gooi je emmer lekker vol met het spul. Wanneer je je kleding de ochtend erna in de wasmachine gooit, zul je meteen opmerken dat de geur verdwenen is. Easy!

Soda

Ook is soda een gouden uitvinding wat betreft het bestrijden van nare zweetluchtjes in de kleding. Ook hier pak je weer een emmer en voegt hier de soda aan toe, leg je kledingstuk erin en laat dit voor ongeveer een uurtje weken. Haal het er daarna uit en was het in de wasmachine. Klaar! Pas wel op met bijvoorbeeld gekleurde was. Soda kan er namelijk voor zorgen dat gekleurde kledingstukken vaal worden. Het is dus écht belangrijk om je kledingstuk na een uur uit de emmer te halen. Maar dat geldt niet voor elke kleur. Zo kun je witte was gerust een nachtje laten weken. Wel is het belangrijk om te weten dat wol en zijde nooit schoongemaakt mogen worden met soda. Knoop dat dus goed in je oren!

Dettol

Als laatste kun je ook nog altijd gaan voor een desinfectiemiddel zoals Dettol. Ook dit voeg je weer toe aan een emmer water, leg je kleding erin en laat dit voor ongeveer drie uur staan. Daarna gooi je het in je wasmachine en klaar is Kees. Wel is het belangrijk dat je het eerst even uitprobeert op oude kledingstukken, aangezien je kleding hierdoor wel een beetje kan gaan verkleuren. Zou zonde zijn, toch?

Lifestyle
  • Flair
  • Adobe Stock