Zo lang moet je vrij nemen om écht tot rust te kunnen komen

Goed om rekening mee te houden!

rust vrij nemen

Na een vakantie willen we weer helemaal opgeladen zijn. Helemaal als je een veeleisende baan hebt, is het fijn om écht tot rust te komen tijdens je vakantie. Toch lukt het veel mensen niet om helemaal te ontstressen tijdens hun vakantie. Wellicht komt dat omdat je te weinig verlofdagen hebt opgenomen.

Stress

Veel mensen herkennen het gevoel: je bent op vakantie geweest, maar je komt alsnog terug met het gevoel dat je niet volledig uitgerust bent. Je neemt je voor om tijdens je volgende vakantie langer verlof op te nemen, maar hoe lang moet je eigenlijk vrij nemen om weer relax aan het werk te kunnen gaan?

Acht dagen, deelt de Vlaamse psychologe Fanya Verhenne met De Standaard. Volgens haar is een week net niet lang genoeg om echt tot rust te komen. Je zou minimaal acht dagen nodig hebben om je werk helemaal los te laten. Pas dan kun je de stress achter je laten en je werk even laten voor wat het is. Volgende keer dus minstens acht dagen vrij nemen.

Doe het echt rustig aan

Let op: het is belangrijk dat je het die acht dagen echt rustig aan doet. Het is logisch dat je van alles wilt doen in je vakantie waar je normaal geen tijd voor hebt, maar dat is niet heel verstandig om te doen. Neem eens de tijd om écht je rust te pakken. Ga lekker een dutje doen op het strand, lees die boeken die al heel lang in de kast staan of pak lekker een terrasje. Plan dus niet meteen je agenda vol met drie activiteiten op een dag en geniet van de rust!

Lifestyle
  • Cosmopolitan
  • Adobe Stock