Actieve vakanties op Bonaire: van windsurfen tot mountainbiken

Bonaire is een ideale bestemming voor avontuurlijke reizigers!

bonaire

Bonaire is een waar paradijs voor actieve vakantiegangers. Op het eiland beleef je het hele jaar door een breed scala aan activiteiten. En dit zorgt ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen, waar je ook bent op het eiland. Of je nu houdt van watersporten of liever op het droge blijft, de reis naar Bonaire heeft voor ieder wat wils te bieden. Van windsurfen op het beroemde Lac Bay tot het verkennen van het ruige binnenland met een mountainbike – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ontdek het onderwaterleven door te gaan snorkelen of duiken

Je weet het misschien maar: Bonaire staat bekend om zijn spectaculaire onderwaterleven. Het eiland is een waar walhalla voor liefhebbers van snorkelen en duiken. Het beste van alles? Je hebt op het hele eiland de keuze uit meer dan 80 plekken om te duiken. Hierdoor zorgt Bonaire voor een ongeëvenaarde tijd. De drie grootste troeven? De kristalheldere wateren. De kleurrijke koraalriffen. En de exotische vissen. Niet zo gek dus dat mensen over de hele wereld de plek al weten te vinden. Blijf je liever aan de oppervlakte en sla je een duik liever over? Geen zorgen. Dan zijn er ook talloze snorkelplekken waar je kunt genieten van de prachtige onderwaterwereld. Van schildpadden en roggen tot kleurrijke scholen vissen. De diversiteit van het onderwaterleven op het eiland is werkelijk waar adembenemend. 

Wat dacht je van mountainbiken op Bonaire?

Ben je juist meer op zoek naar een avontuur op het vasteland? Probeer dan eens om een keer te gaan mountainbiken. Je maakt kennis met een uitgebreid netwerk van paden en routes voor zowel beginners als gevorderden. De ruige terreinen en uitdagende paden zorgen voor een geweldige rit. Maak tijdens het fietsen zeker een stop bij verschillende uitkijkpunten. Hier word je getrakteerd op de meest adembenemende landschappen. 

Zoek de kick op en kies ervoor om te windsurfen op Bonaire

Windsurfen is een van de populairste activiteiten op Bonaire. En dat is met goede reden. Lac Bay, gelegen aan de oostkant van het eiland, is een van de beste windsurfspots ter wereld. De constante wind en het ondiepe, heldere water maken het een ideale locatie. Handig om te weten: de baai is beschermd door een rif. Hierdoor blijven de wateren kalm en zijn ze perfect voor het windsurfen. Of je nu je eerste lessen volgt of al jaren ervaring hebt. De omstandigheden op Lac Bay zullen je zeker imponeren. Overtuigd geraakt? Dan is het de hoogste tijd op zoek te gaan naar een vlucht!  

Lifestyle
  • Adobe Stock