Goddess Gigi: ‘Ik heb altijd van mijn lichaam gehouden’

Ze is een van de meest gewilde topmodellen, en met een fanbase van bijna 80 miljoen Instagram-volgers beseft Gigi Hadid (29) heel goed wat voor voorbeeldfunctie ze heeft. Daarom loven we haar ook zo om haar levensmotto: ‘Eet gezond om fit te blijven, neem een burger om jezelf gezond te houden.’ 

Gigi Hadid

Goddess Gigi

Khai’s mom, dat is de eerste beschrijving die Gigi Hadid zichzelf geeft als je haar Instagram-pagina opent. Niet: topmodel dat shows liep voor modehuizen als Chanel, Versace, Balmain en Prada. Of: het gezicht van grote campagnes voor Miu Miu, Tommy Hilfiger, Isabel Marant en Jacquemus. Nee, Gigi definieert zichzelf bovenal als moeder van het driejarige meisje dat ze in september 2020 kreeg met haar ex, One Direction-lid Zayn Malik. En eigenlijk bouwt ze ook haar fitte lifestyle en voedingspatroon om haar dochter heen. ‘Ik ontbijt net als Khai: elke dag maak ik pancakes met worstjes voor haar. En mijn work-out is achter haar aan rennen in het park. We wandelen veel samen en doen zelfs yoga met z’n tweetjes.’

Het klinkt alsof het heel easy is om een topmodel als Gigi Hadid te zijn, en alsof ze haar modellenlijf in shape houdt met een bord pannenkoeken. Maar zo werkt het natuurlijk niet, en daar is Gigi altijd eerlijk over geweest. ‘Ik moet hard werken om fit te blijven, dat hoort bij mijn werk.’ Ze is echter niet iemand die even een paar weken kapot gaat in de sportschool voor een belangrijke klus, maar heeft een strikte, dagelijkse work-outroutine opgebouwd, waar ze niet vaak van spijbelt.

Atletisch lichaam

Haar sporty lifestyle is iets wat Gigi heeft meegenomen uit haar jeugd, waarin ze ook altijd al heel actief was. Als jong meisje speelde ze al veel volleybal en deed ze mee aan paardrijdwedstrijden. Ook op school was ze veel bezig met atletiek en teamsporten, wat zeker heeft geholpen om het atletische lichaam te creëren waar ze om bekend staat. Tegenwoordig is haar favoriete sport boksen en de beroemde New Yorkse Gotham Gym is de sporttempel waar ze zich in het zweet werkt. Hallo gespierde armen!

Als ik de Gotham Gym inloop, is het net of ik mijn grote broers zie. Het kan hen niets schelen of ik een model ben en hoe mijn lijf eruitziet. Het enige waar ze zich om bekommeren, is een goede stoot. En dat is ook hoe ik beoordeeld wil worden: op mijn atletische kracht, want daar ben ik trots op’, zei ze in een eerder interview.

Gigi gaat er zo vaak mogelijk naartoe; als we haar trainer mogen geloven, is ze ontzettend trouw als het om haar work-out sessies gaat. ‘Ik doe het niet alleen voor mijn lichaam en mijn gezondheid, maar ook omdat ik sporten nodig heb om wakker te worden en de rest van de dag beter te functioneren.’ Neemt ze geen bokslesje, dan hangt ze wel aan de gewichten, afgewisseld met squats, planks, crunches en leg raises, om haar lijf te shapen. En met resultaat, zo zagen we in haar meest recente swimwear campagne voor Victoria’s Secret.

Gezonde keuzes

Ook qua voeding leeft ze natuurlijk niet op pannenkoekjes en worstjes, al is haar motto wel: ‘Eet gezond om fit te blijven, neem een burger om jezelf gezond te houden.’ En daar houdt Gigi zich ook aan. Meestal maakte ze gezonde eetkeuzes, zoals scrambled eggs, rucola-salade met kip of zalm, verse groenten en green juices. Maar ze zegt ook: ‘Burgers en frietjes zijn mijn grote zwakte. Het eerste jaar dat ik in New York woonde, heb ik elke week wel een andere burger uitgeprobeerd om mijn favoriet van de stad te vinden. Ook aan mijn sushi-avonden met vrienden mag niemand komen, die zijn heilig!’

Auto-immuunziekte

Over het algemeen eet Gigi vrij clean en weinig bewerkt voedsel. Dat moet wel, want op haar eenentwintigste ontdekte ze dat ze de ziekte van Hashimoto heeft, een auto-immuunziekte waarbij haar eigen afweersysteem haar schildklier aanvalt, waardoor ze niet de juiste hoeveelheid hormonen kan aanmaken. Dit kan zorgen voor extreme vermoeidheid, gewrichts- en spierpijnen en een vertraagde stofwisseling met gewichtstoename tot gevolg. Door gezond te eten en triggers als gluten, zuivel en soja zoveel mogelijk te vermijden, heeft ze haar ziekte nu redelijk onder controle. ‘Mijn klachten begonnen toen ik zeventien was en lange tijd heb ik niet geweten wat er aan de hand was. Dankzij de juiste medicatie en aanpassingen in mijn levensstijl, lukt het me nu om mijn schildklierniveau in evenwicht te houden. Soms speelt het nog op als ik stress heb of veel moet reizen, maar ik ken mijn lijf inmiddels goed genoeg om het snel weer onder controle te krijgen’, legt ze uit.

Verder lezen? Je leest het hele verhaal in de meest recente Happy in Shape.

Celebrities
  • Tekst: Jill Waas
  • NL Beeld