Sunset Run op Formentera: misschien wel de meest bijzondere hardloopervaring van het jaar

Op zoek naar een unieke run op een van de mooiste plekken van Europa? Terwijl de zon langzaam achter de horizon verdwijnt, loop je langs schitterende stranden en geniet je van het magische uitzicht op het ongerepte eiland ten zuiden van Ibiza.

Formentera

Formentera

Formentera, het idyllische eiland ten zuiden van Ibiza, bekend om zijn schitterende stranden, kristalhelder water, charmante dorpjes en ontspannen sfeer, organiseert op 5 oktober voor de eerste keer de 15 km Sunset Run. De race start om 19:00 uur, precies op tijd om de zon te zien ondergaan om 19:30.

Sunset Run

Deze loop draait niet alleen om de afstand, maar vooral om het unieke gevoel van Formentera in de duisternis. Stel je voor: je rent langs ongerepte stranden, verlicht door het zachte maanlicht, terwijl je de warme zeelucht inademt en geniet van elke stap.

Ben je een minder ervaren hardloper, maar ga je een magische challenge als deze niet uit de weg? Voor wie een kortere uitdaging zoekt, is er de 5 km Sunset Run. Ook deze route biedt adembenemende uitzichten, waarbij de ondergaande zon een gouden gloed over het eiland legt. Via de officiële website schrijf je je eenvoudig in.

Charme van het eiland

In tegenstelling tot Ibiza, is Formentera rustiger en minder toeristisch. Er zijn geen grote hotels of nachtclubs, wat het een ideale bestemming maakt voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en natuur. Het eiland heeft een relaxte, bohemienachtige sfeer en is met zijn 83 km² en vlakke terrein ideaal voor hardloopwedstrijden.

Daarnaast is Formentera een natuurreservaat met een beschermde zeebodem, waar veel aandacht wordt besteed aan duurzaamheid. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, met kliffen, zoutmeren en dichte dennenbossen. Ses Salines Natural Park, een UNESCO Werelderfgoed, ligt deels op Formentera en strekt zich ook uit naar Ibiza. Last but not least biedt Formentera spectaculaire uitzichten op de zonsopgang en zonsondergang, vooral vanaf Cap de Barbaria, de zuidelijkste vuurtoren op het eiland, en La Mola, een hoog plateau aan de oostkant. De ideale plek voor een sunset run!