Trailer Expeditie Robinson 2024 belooft meest onvoorspelbare expeditie ooit

Het duurt niet lang meer, of het gloednieuwe seizoen van Expeditie Robinson gaat van start. Inmiddels weten we al even welke twintig BN'ers meedoen aan het programma, maar RTL heeft vandaag ook de trailer van het nieuwe seizoen gedeeld. Het belooft 'het meest onvoorspelbare seizoen ooit' te worden. 

Expeditie Robinson

Nieuwe expeditieleden

Het lange wachten is bijna voorbij! Vanaf aanstaande zondag, 1 september, barst de ultieme survivalstrijd namelijk weer los in Expeditie Robinson. Presentatoren Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers zijn samen met twintig BN'ers afgereisd naar Maleisië, waar de expeditieleden ruim een maand moeten overleven op een onbewoond eiland.

De kandidaten van dit seizoen zijn Billy Dans, Jamie Kazàn, Nouchka Fontijn, Thomas van der Vlugt, Ymre Stiekema, Kiran Badloe, Justine Marcella, Marijn Kuipers, Ouassima Tajmout, Ellemieke Vermolen, Vincent Visser, Joy van Swieten, Rikkie Kollé, Julie Reinders, Farja Farvadin, Sergio Hasselbaink, Kimmylien Nguyen, Ramon Brugman, Timor Steffens en Hamza Othman. Zij zullen niet alleen moeten omgaan met weinig eten, uitdagende proeven en de verschillende bondjes, maar ook met verrassende nieuwe elementen.

Eerste beelden Expeditie Robinson 2024

RTL heeft vandaag de allereerste beelden gedeeld van het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. "20 expeditieleden staan opnieuw klaar voor een groot en onvergetelijk avontuur", horen we Art zeggen. "Het is een loodzware expeditie, en een hele bijzondere", gaat Nicolette verder. "Expeditie Robinson 2024 zal de geschiedenis ingaan als meest onvoorspelbare ooit", aldus de presentatrice. "35 dagen gedropt op een onbewoond eiland. Geen eten, geen onderdak, nauwelijks slapen en blootgesteld aan de elementen."

En dat het heftig is, zien we al meteen in de eerste beelden. Daarin krijgen we een voorproefje van de proeven en de heftige momenten die kandidaten meemaken. "Wat een hel" en "Ik heb nog nooit zoiets ergs meegemaakt", horen we ze zeggen.

"Het draait allemaal om aanpassingsvermogen", stelt Art. "Van de twintig die de sprong durven wagen halen alleen de meest doorgewinterde, een vooral flexibele kandidaten de eindstreep. Deze expeditie kent meteen vanaf het begin al meer wendingen dan een bergweg in de Alpen."

Nieuwe elementen

Over die 'nieuwe elementen' deden Art en Nicolette onlangs ook al een boekje open. "We hebben een nieuw element, of nieuwe elementen, die nog nooit eerder zijn voorgekomen bij Robinson", verklapte Nicolette op de persdag van het programma. "Dat maakt het de meest onvoorspelbare Robinson ooit." En dat kan collega Art alleen maar beamen. "Nu gingen we soms naar een eiland toe om een mededeling te brengen waarvan wij wisten: dit zet de boel op zijn kop", aldus de presentator. "Even een bommetje droppen", noemt Nicolette het.

Reactie van kijkers

Ook de kandidaten wisten niet wat ze meemaakten dit seizoen. "Elke keer kwam er weer een twist dat je dacht, wow! En ook dat je de vraag bij jezelf stelt: gaan de kijkers dit ook accepteren? Dat wij al dachten, hoe kan dit?" zegt Marijn. Fawry noemt het 'het meest heftige seizoen ooit'. "Met zóveel bizarre twists dat wij op een gegeven moment dachten van: dit kan gewoon nooit eerlijk zijn", stelt hij. "Ik dacht serieus op een gegeven moment: dit kan niet. Dit heb ik nog nooit eerder in Expeditie Robinson gezien", vult Ellemieke aan. "Waarom gebeurt dit? Waarom doen jullie dit? Het is zo vals eigenlijk."

De expeditieleden vragen zich dan ook af hoe de kijkers hierop gaan reageren. "Ik denk dat de kijker het ook best pittig gaat vinden", zegt Fawry. "Ik denk dat de kijker soms ook wel een beetje boos gaat zijn", gokt ook Ellemieke. Wij kunnen niet wachten!

Wanneer te zien?

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten, want aankomend weekend is het dan ein-de-lijk zover. Vanaf zondag 1 september is Expeditie Robinson weer wekelijks te zien om 20.00 uur bij RTL 4. Je kunt het na de uitzending uiteraard ook terugkijken bij Videoland. Zin in!

Lifestyle
  • Grazia, Instagram @expeditierobinson_rtl, @videolandonline, @rtl.nl
  • Jasper Suyk